Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Facebook, Metaverse Çalışmaları için 50 Milyon Dolar Ayırdı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Facebook, 27 Eylül günü, kendi blog’u üzerinden yeni bir duyuru yaptı. Yayınlanan bu duyuruya göre Facebook, metaverse araştırmalarına odaklanan bir fona 50 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Bu araştırmalar için Facebook Reality Labs Başkan Yardımcısı Andrew Bosworth ve Global İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Clegg ile şirketin bazı uzmanları birlikte çalışacak.

Facebook Metaverse için Çalışmalara Başlıyor

Yöneticiler, söz konusu araştırmanın fiziksel mesafeden bağımsız olarak ve cihazlara bağlı olmadan bu insan bağlantısını derinleştirmeye yardımcı olacağına dikkat çekti. Yapılan yatırım ile birlikte başlayacak olan çalışmalarda iki yıl boyunca programlara ve dış araştırmalara odaklanılacak. Fakat, çalışmaların tamamlanması için 10-15 yıllık bir sürenin geçebileceği de söyleniyor.

Facebook bu çalışmaları yaparken hükümet, endüstri ve akademik uzmanlarla birlikte çalışacak. Böylece insan hakları ve sivil haklar daha derinlemesine gözetilmiş olacak.

Facebook Başkan Yardımcısı Nick Clegg program hakkında konuşan isim oldu. Bunun metaverse’ü araştırmak için bir başlangıç olduğunu söyleyen Clegg, araştırmaların, düzenleyiciler yeni teknoloji hakkında sorular sormaya başladığında, cevaplar vermeye yardımcı olacağını belirtti.

Bu arada Facebook’un halihazırda bir metaverse programı olduğunu da belirtelim. Bu program kişilerin VR toplantıları yapmalarına izin veriyor. Horizon isimli platform için bir beta Oculus uygulaması var.

facebook metaverse calismalari icin 50 milyon dolar ayirdi 2

Facebook ve Blockchain Teknolojisi

Facebook, daha önce de dijital para birimi için önemli adımlar atmıştı. İlk olarak Libra ismiyle tanıtılan dijital para birimi hem hükümet düzeyinden hem de kripto para ticareti yapanlardan tepkiler aldı. Çıkan tartışmalar birçok varlığın Libra birliğinden çıkmasına neden oldu. Libra’nın ismi daha sonra Diem olarak değiştirildi.

Ayrıca Facebook‘un Novi dijital cüzdanına NFT özellikleri ekleyebileceği de kulislerde konuşulanlar arasında.

Şirketin blockchain teknolojisi için ayırdığı kaynak miktarı, bu teknolojinin büyüyen potansiyelini de ortaya koyuyor.

Birçok ülke kendi CBDC’sini başlatırken, Facebook da Diem’i yıl sonuna kadar hazır etmeyi planlıyor.

Yazar: Hazal Orta

Bitcoin Madencisi Marathon Son Çeyrek Kazanç Açıklamasını İptal Etti

Dünyanın en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden birisi olan Marathon’un bugün 2022 yılı son çeyrek mali raporlarını açıklaması bekleniyordu. Bitcoin madencilik şirketi Marathon Digital, Amerika Birleşik Devletleri borsasının kapanışından sonra açıklaması beklenen dördüncü çeyrek kazanç açıklamasını iptal ettiğini belirtti. Marathon, 2022 Son Çeyrek Kazanç Açıklamasını Erteledi Marathon tarafından yapılan son dosyalamaya göre, Bitcoin madencilik şirketi, Amerika ...

Bağlantıyı kopyala