Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Fed: AB, Çin ve Dijital Para Birimleri, ABD Dolarının Rakibi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Fed’in dijital para birimleri ve kripto varlıklarla ilgili yaptığı her açıklama yakından takip ediliyor. Bu kez de ABD doları ile ilgili bir raporda, dijital para birimlerinden bahsedildiği görüldü. Fed bu yeni raporda, dijital para birimleri, ‘doların egemenliğine olası bir meydan okuma’ olarak değerlendirildi.

Fed Raporu: Dijital Para Birimleri Uzun Vadeli Bir Rakip

Fed, 6 Ekim günü, “ABD Dolarının Uluslararası Rolü” başlıklı bir rapor yayınladı. Raporda, dijital para birimlerinden de bahsediliyor.

Rapor temelde, ABD dolarının ayrıcalıklı konumundan bahşediyor. Fed uluslararası finans departmanının yöneticilerine göre, doların bu konumunda herhangi bir değişiklik olmayacak. Ancak, uzun vadede üç potansiyel rakip var. Bunlar; Avrupa Birliği, Çin ve dijital para birimleri olarak sıralandı.

fed ab cin ve dijital para birimleri abd dolarinin rakibi 2

Raporda, dijital para birimleriyle ilgili şu sözlere yer veriliyor:

“Değişen bir ödeme ortamı, ABD dolarının egemenliğine de meydan okuyabilir. Örneğin, hem özel sektör hem de resmi dijital para birimlerinin hızlı büyümesi ABD dolarına olan bağımlılığı azaltabilir.”

Eylül ayının sonlarında Fed Başkanı Jerome Powell, 7 kongre üyesinden bir mektup almıştı. Mektupta, Powell’dan, ABD Merkez Bankası’nın kripto para birimi düzenlemesine dair çalışmalar soruluyordu. Fed Başkanı bu konuda tereddütlü olsa da kongre tarafından böyle bir baskı olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca, birçok uluslararası rakip de merkez bankası dijital para birimi üzerinde çalışmalar yapıyor. ABD’nin de bu yarışta geri kalmayacağı düşünülüyor.

Yazar: Hazal Orta

Bitcoin yükselirken spot ETF hacimleri rekor kırdı

Lider kripto para Bitcoin gece saatlerinde 57 bin dolara göz kırparak son 25 ayın rekorunu kırdı. BTC’deki yükseliş ABD’de işlem gören Spot Bitcoin ETF’lerine de yansıdı. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’ın sosyal medya paylaşımına göre spot Bitcoin fonları 26 Şubat pazartesi günü işlem hacminde zirveyi gördü. Balchunas, BlackRock’ın IBIT kodlu Spot Bitcoin fonunda son seansta ...

Bağlantıyı kopyala