Bitcoin (BTC) $ 62,022.62 0.19%
Ethereum (ETH) $ 2,420.77 0.00%
BNB (BNB) $ 563.80 0.93%
Solana (SOL) $ 143.28 0.22%
XRP (XRP) $ 0.532219 0.01%
Cardano (ADA) $ 0.350931 0.52%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109061 0.24%
Al veya Sat Paribu

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, CBDC’nin Önemine Dikkat Çekti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Dün aktardığımız üzere Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) tutanakları yayımlandı. Fed’in tutanaklarına göre üyelerin çoğu 50 baz puanlık faiz artırımına sıcak bakıyor. Fed tarafında bunlar olurken, zaman zaman makamdaki önemli isimler dijital dünyayla ilgili yorumlarda buluyor. Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard da yaptığı açıklamada, ABD dolarının resmi bir dijital versiyonunun oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Lael Brainard: CBDC’ler Popüler Hale Gelirse Finansal Sistem İstikrarı Sağlanabilir

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, ABD dolarının resmi bir dijital versiyonunun oluşturulmasının, diğer ülkeler tarafından geliştirilen kripto varlıkları ve dijital para birimlerinin giderek daha popüler hale gelmesiyle finansal sistem istikrarının sağlanmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

fed baskan yardimcisi lael brainard cbdcnin onemine dikkat cektid
Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard

Ayrıca Fed Başkan Yardımcısı yaptığı açıklamasında ABD Merkez Bankası’nın çok yüksek enflasyonu aşağı çekecek finansal koşulları sıkılaştırmak için sağlam adımlar attığını da belirtti.

Brainard, konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Hareket etmenin riskleri olduğu gibi, hareket etmemenin de riskleri olduğunun farkındayız

Fed politika yapıcıları, bir merkez bankası dijital para birimine (CBDC) duyulan ihtiyaç konusunda bölünmüş durumdalar ve fikir hakkında geri bildirim almak için üç aylık bir kamuoyu istişare sürecini yeni bitirdiler.

Yazar: Sena Karakılıç

Unify Üyelerine Bitcoin Hizmeti Veren İlk Kredi Birliği Oluyor

Gün geçmiyor ki kripto paralar yeni bir kurum veya kuruluş tarafından benimsenip kullanılmasın. Son olarak UNIFY Finansal Kredi Birliği (UNIFY), New York Digital Investment Group (NYDIG) ile ortaklık kurarak, üyelerine Bitcoin (BTC) hizmetleri sunan ilk kredi birliği olacak.  Kuruluşun ABD genelinde 260.000’den fazla üyesi olduğunu ve Kaliforniya, Nevada, Arizona ve Teksas’ta şubeleri ile 3 milyar ...

Bağlantıyı kopyala