Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Fed Başkanı Powell, ABD ekonomisinden endişeli

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD Merkez Bankası (Fed) başkanı Jerome Powell, gece saatlerinde verdiği demeçte ABD ekonomisinin durumu ve faiz politikasına değindi.

Powell, geçtiğimiz hafta bankanın politika faizi kararı sonrası yaptığı açıklamaları yineleyerek oranları düşürmek için daha fazla kanıt gerektiğini belirtti.

“Faiz oranlarını düşürme adımını atmadan önce biraz daha güven istiyoruz.”

Fed başkanı, Perşembe günü FOMC toplantısı sonrası basın mensupları karşısında piyasanın Mart’ta indirim beklentisini boşa çıkarmıştı. Powell, yıl içinde faiz indirimlerinin muhtemel olduğunu sözlemesine karşın bir sonraki toplantıda bu güvene ulaşılmasının muhtemel olmadığının altını çizmişti.

Başkan Powell, yeni demecinde ise yılın ilk yarısında enflasyonun düşeceği ve Mart ayı Fed toplantısında durumu yeninden gözden geçireceklerini belirtti.

“İşgücü piyasasında zayıflık görürek daha erken hareket edebiliriz.”

ABD ekonomisi sürdürülemez bir durumda

Faiz politikasına dair mesajlarının ardından Fed başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin genel durumuna değindi. Borcun ekonomiden daha hızlı büyüdüğüne vurgu yapan Powell, bu durumun sürdürülemez olduğu görüşünde:

“Uzun vadede Amerikan ekonomisi sürdürülemez bir durumda. Federal hükümetin borcunun büyümesi ekonomiden daha hızlı ilerliyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Kripto Cüzdanı MetaMask, EIP-4361’i Ekledi

Blockchain yazılım şirketi Chainalysis’in girişimlerinden birisi olan kripto cüzdan servisi MetaMask, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yeni adımlar atmaya devam ediyor. MetaMask kullanıcıların kripto cüzdanı ile internet sitelerinde güvenli bir şekilde oturum açmaları için EIP-4361’i eklediğini açıkladı. MetaMask Cephesinden Yeni Bir Adım Ethereum tabanlı kripto cüzdan uygulaması MetaMask, artık kullanıcıların internet hizmetlerini doğrulamak için kripto cüzdanını ...

Bağlantıyı kopyala