Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Fed üyeleri, piyasaları rahatlattı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Küresel piyasalar Fed üyelerinden gelen olumlu açıklamalarla rahatladı. Ortadoğu’da yaşanan çatışmalardan kaynaklanan gerilimin etkileri hala sürüyor ancak önceki gün kadar etkili değil. Analistler, yatırımcıların Ortadoğu’daki çatışmaların uzun süreceğini düşünmediklerini belirtiyor.

Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, politika faizi kararı alırken artan tahvil getirilerine dikkat edeceklerini belirtti. Yatırımcılar, bu mesajı Fed’in faizde durma noktası yaklaştığı şeklinde yorumladı. Risk iştahı artarken, hisse senetlerinde yükseliş gerçekleşti.

Filistin-İsrail çatışmalarıyla birlikte sert yükselen petrol fiyatları yönünü aşağı çevirirken, altında da değer kaybı yaşandı. Fed üyeleri Mary Daly ve Lorie Logan da son dönemlerde zorlaşan finansal koşullara dikkat çekti. Banka, eylül ayında ek faiz artışlarının olabileceğini belirterek, faizlerin uzun süre yüksek kalacağının sinyalini vermişti.

Diğer taraftan ABD Hazine tahvilleri mart ayından bu yana en hızlı düşüşünü kaybetti. Bank of America, hazine tahvillerinde yaşanan aşırı satışların yüksek volatiliteli patlamalara yol açabileceğini belirtti. Bankanın raporunda, tahvil fiyatları ile getirilerin ters yöne hareket ettiğine vurgu yapıldı.

Yazar: Göker Bilgiç

İsviçre, Credit Suisse İçin Kamulaşma Planlarını Düşünüyor

Zor durumdaki Credit Suisse hakkında yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. İsviçre’nin en büyük bankalarından birisi olan Credit Suisse’nin son olarak bankacılık devi UBS tarafından satın alınacağı iddia edilmişti. Ortaya çıkan son bilgilere göre, İsviçre hükümeti, Credit Suisse’nin bir kısmını ya da tamamını kamulaştırmak için görüşmeler yapıyor. Credit Suisse İçin Kamulaştırma Planları Devrede Uzun bir ...

Bağlantıyı kopyala