Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Fed Yetkilisi Christopher Waller, Dijital Dolara Karşı Çıktı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde birçok düzenleyici dijital para birimleri hakkında açıklamalar yapıyor. Bu kez bir açıklamada Fed yetkilisi Christopher Waller’dan geldi. Christopher Waller’ ABD’nin bir dijital dolara ihtiyacı olmadığını söyledi.

Fed Yetkilisi, Dijital Dolar Hakkında Konuştu

Fed yetkilisi Christopher Waller, Harvard Üniversitesi’nde hazırladığı açıklamalar sırasında, ABD merkez bankası dijital para birimine karşı olduğunu dile getirdi. Bunun yanında Waller, “Doların önceliğini destekleyen faktörler teknolojik değil” dedi. 

fed yetkilisi christopher waller dijital dolara karsi ciktid
Fed yetkilisi Christopher Waller

Christopher Waller,  konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:


Doların önceliğini destekleyen faktörler teknolojik değil, ABD Hazine tahvilleri ve diğer borçlar için bol arz ve likit piyasa ile ABD ekonomisinin ve siyasi sisteminin uzun süredir devam eden istikrarını içeriyor. Sınır ötesi ödemeleri birçok yönden iyileştirmek için uluslararası düzeyde anlamlı çabalar sürüyor, bu iyileştirmelerin büyük çoğunluğu CBDC’lerden değil, mevcut ödeme sistemlerinde yapılan iyileştirmelerden geliyor.

Ayrıca Waller, piyasaya sürülecek olan bir CBDC’nin dolandırıcılık, hırsızlık, kara para aklamayı önleme ve ödeme teknolojisini iyileştireceği hususundaki argümanlara şüpheyle yaklaştığını dile getirdi.

Yazar: Sena Karakılıç

Ripple CEO’sunun açıklaması, XRP ETF’i için umutlandırdı

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) kripto ETF’lerini ele aldı. Garlinghouse, ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması ile ilgili konuştu ve onayın diğer kripto ETF’lerinin önünü açacağına inandığını söyledi. CNBC muhabirinin sorularını yanıtlayan Garlinghouse, açıkça bir XRP ETF’inin onaylanabileceğine dair bir söylemde bulunmadı ve daha genel bir anlatı tercih etti. “Bunun kesinlikle ...

Bağlantıyı kopyala