Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Fidelity, Citadel ve Charles Schwab Kripto Para Borsası Kurdu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto sektöründeki borsalara bir yenisi daha eklendi. Citadel Securities, aralarında Fidelity Investments ve Charles Schwab gibi önemli isimlerin olduğu bir konsorsiyum ile güç birliği yaptı. Ortaya yeni bir kripto para borsası çıktı. EDX Markets olarak isimlendirilen kripto para borsası, piyasanın en yeni oyuncusu olarak sahneye çıkıyor.

Fidelity, Citadel ve Charles Schwab’tan EDX Markets

ABD’nin en büyük piyasa yapıcılarından biri olan Citadel Securities; Fidelity ve Charles Schwab gibi finans devlerinin de yer aldığı bir konsorsiyumla, EDX Markets isimli bir kripto para borsası kurduğunu açıkladı. Konsorsiyum ile oluşturulan borsanın diğer destekçileri arasında Paradigm, Virtu Financial ve Sequoia Capital gibi isimler de yer alıyor.

Yapılan basın açıklamasına göre EDX Markets, hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılara hizmet verecek. Borsa, hızlı işlem gücünü ve fazla likiditeyi kozları arasında gösteriyor. Şimdilik net bir zaman çizelgesi ise açıklanmış değil.

Borsayı çalıştırılacak teknoloji ise Members Exchange (MEMX) tarafından sağlanacak.

WSJ‘nin haberine göre, EDX, borsa operasyonlarının kendi pazarında ticaret yapan firmalardan ayrılacağı iddiasıyla yola çıkıyor. Borsa bunun “Mevcut kripto para borsalarını etkileyen önemli çıkar çatışmalarını ortadan kaldıracağını” söylüyor.

Borsanın CEO koltuğunda Citadel Securities’de uzun süredir yönetici olan Jamil Nazarali oturacak.

Yazar: Hazal Orta

Deutsche Bank’ten TCMB değerlendirmesi: Faizler daha da artacak mı?

Bankanın stratejistleri, Hafize Gaye Erkan’ın görevinden ayrılmasının ardından daha fazla faiz artışı bekliyor. Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) yaşanan görev değişikliğinin ardından, TCMB’nin yeni politikaları hakkında tahminde bulundu. Geçtiğimiz hafta TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden affını istemiş ve yerine Fatih Karahan getirilmişti. NTV’nin haberine göre banka, başkan değişimi ve artan enflasyon sebebiyle ...

Bağlantıyı kopyala