Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Franklin Templeton’dan iki altcoin aracılığıyla RWA adımı!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Franklin Templeton, Polygon (MATIC) ve Stellar (XLM) aracılığıyla ABD Hükümeti Para Fonu’nu (FOBXX) tokenize etti. Franklin Templeton, BlackRock’tan sonra RWA alanına adım atarak dikkatleri üzerine çekti.

Kripto sektörü günden güne gelişmeye ve benimsenmeye devam ediyor. Özellikle kripto para birimlerinin hızlı, düşük maliyetli ve kolay yapısı büyük şirketleri cezbetmeye başladı. Kripto sektörünün RWA (gerçek dünya varlıkları) alanı, kurumsalların sektöre dahil olmasının anahtarı haline geldi.

BlackRock, Ethereum ağında 100 milyon dolarlık BUIDL fonunu başlatarak RWA sinyali vermişti. Trilyon dolarlık yatırım yönetim şirketi Franklin Templeton da iki önemli altcoin eşliğinde RWA alanına girdi. Franklin Templeton’un hamlesi yatırımcılarda heyecan uyandırdı.

franklin templeton rwa altcoin

Franklin Templeton’dan önemli RWA hamlesi

WuBlockchain‘in bahsettiği ve CryptoSlate’in derlediği habere göre, yatırım yönetim şirketi Franklin Templeton’dan RWA (gerçek dünya varlıkları) hamlesi geldi. Franklin Templeton, Polygon ve Stellar’da 380 milyon dolara tekabül eden ABD Hükümeti Para Fonu’nu başlattı. Fon’un kısaltması ise FOBXX oldu.

Dev varlık yöneticisinin hamlesi, aracılar olmadan eşler arası (P2P) transferlerinin önünü açmak olarak yorumlandı. Varlık yöneticisinin tokenizasyon hamlesi, kripto sektöründe heyecan yarattı.

Şirket, bu hamleyle birlikte blockchain teknolojisini finansal operasyonlarına entegre etmiş oldu. Entegrasyon ile birlikte likidite artışı ve verimlilik sağlanması amaçlanıyor.

Bilindiği üzere Stellar, SEC’ye ve ABD hükümetine yakın davranıyor. Stellar, blockchain sorunlarının çözülmesi ve regülasyonlar konusunda öncü olmayı hedefliyor. Bu nedenle şirketin Stellar ile çalışması normal karşılandı. Diğer taraftan Polygon tercihi ise verimlilik ve düşük maliyet imkanı sunuyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Nem (XEM) Nedir?

Nem (XEM) işletmeler ve kullanıcılara çözümler sunan birçok uygulamanın oluşturduğu bir blockchain ekosistemi şeklinde tanımlanabilir. XEM coin ise bu ekosistemin yerel kripto parası olarak biliniyor. NEM ismi İngilizce New Economy Movement ifadesinin baş harfleriyle oluşturuldu. Bu ifadeyi dilimize “yeni ekonomi hareketi” şeklinde çevirmek yanlış olmayacaktır. NEM yüksek performansa ve işletmelere sunulacak yenilikçi çözümlere odaklanmış bir ...

Bağlantıyı kopyala