Bitcoin (BTC) $ 61,969.60 0.24%
Ethereum (ETH) $ 2,418.39 0.03%
BNB (BNB) $ 562.72 0.03%
Solana (SOL) $ 143.04 0.66%
XRP (XRP) $ 0.531269 0.44%
Cardano (ADA) $ 0.349317 1.67%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109024 0.07%
Al veya Sat Paribu

Fransa Merkez Bankası, CBDC için Bir Dizi Tahvil İşlem Gerçekleştirdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Fransa Merkez Bankası, Fransa’nın en büyük finansal piyasa katılımcılarından oluşan bir konsorsiyumla birlikte merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için harekete geçti. 10 aylık bir pilot uygulamasının bir parçası olarak banka, kendi dijital para birimini kullandı ve blockchain teknolojisinden faydalanarak bir dizi tahvil işlem gerçekleştirdi.

İşlemler için teknoloji devi IBM tarafından geliştirilen bir sistem kullanıldı.

Fransa Merkez Bankası, CBDC için Yaklaşık 500 İşlem Yaptı

Fransa Merkez Bankası tarafından uygulamanan 10 aylık pilot programının bir parçası olarak yürütülen tahvil işlemleri için detaylar Financial Times‘tan geldi. Yayınlanan habere göre, işlemlerin değeri açıklanmasa a hem birincil hem de ikincil piyasalarda yaklaşık 500 talimat yürütüldü.

fransa merkez bankasi cbdc icin bir dizi tahvil islem gerceklestirdi 2

Oluşturulmuş olan konsorsiyumda, BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, HSBC ve Societe Generale’nin yer aldığını da belirtelim.

Yapılan bu tahvil işlemi, AB’nin şimdiye kadarki en büyük denemerinden biri oldu.

Fransa Merkez Bankası, CBDC’lerin olası risklerini ve mekanizmalarını daha net anlayabilmek için pilot uygulamaları teklifini bu yılın başlarında yayınlamıştı. Banka aynı zamanda toptan satış piyasası ve sınır ötesi ödemelerin yanı sıra bankalararası ödemeler için de bir CBDC kullanarak bazı testler yaptı.

Avrupa’da böyle çalışmalar yapılırken Çin, hâlâ CBDC denilince akla gelen ilk ülke. Ülke, testlerini gelecek yıl Pekin’de düzenlenecek Kış Olimpiyatları sırasında ülkeyi ziyaret eden yabancıları da kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor.

Yazar: Hazal Orta

Kripto Destekli Bilgi Yarışması Trivians’tan Blockchain Adımı

Blockchain tabanlı oyunların popülaritesi gün geçtikçe artıyor. Özellikle metaverse ve “… to earn” konseptinin oldukça popüler olduğu bir dönemdeyiz. Bu oyun türlerinden biri olan move to earn ise güç geçtikçe daha büyük oyuncu kitlelerine ulaşıyor. Son olarak ise adı move to earn konseptinden tanıdık olan OynaKazan tarafından geliştirilen Trivians, bilgi yarışması konseptini Blockchain ile birleştiriyor. ...

Bağlantıyı kopyala