Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

FTX-Alameda Krizi İflastan Yıllar Önce Başladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

2022 yılı kripto endüstrisi için kötü bir yıl olarak kayda geçti. Bir zamanlar dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası olan FTX resmi olarak yıl sonuna doğru iflas etmiş olsa da bu iflas yıllar önce başlamış olabilir.

FTX, Daha Başlamadan Önce Batık Bir Gemiydi

2022 kripto kışı, en büyük ve önde gelen kripto para borsalarından biri olan FTX’in patladığı Kasım 2022’de daha da soğudu ve karanlıklaştı. Mayıs 2022’de Terra kaynaklı çöküş sırasında birkaç kripto firmasını kurtaran şirket yıl sonuna doğru iflas başvurusunda bulunmuştu.

FTX’in kurucusu olan Sam Bankman-Fried ve diğer yöneticiler şu anda çok sayıda dolandırıcılık davasıyla karşı karşıya kalırken, FTX bağlantılı kripto ticaret şirketi Alameda Research’ün ilk günlerinden beri yürüyen bir kırmızı bayrak olduğunu iddia eden haberler ortaya çıkmaya başladı.

ftx alameda krizi iflastan yillar once basladi 2

Eski çalışanlar da dahil olmak üzere konu hakkında bilgisi olan birden fazla kişinin aktardıklarına göre, Alameda’nın çöküşü FTX ortaya çıkmadan önce bile uzun süredir devam ediyordu.

Haberlere göre, Alameda’nın ilk büyük ticaretinin, Bitcoin’in diğer bölgelerden daha yüksek fiyatlarla satıldığı Japonya’da bir arbitraj oyunu olduğunu belirtiyor. Alameda, 2018’in başlarında fiyat farkı kapanmadan kısa bir süre önce 10 milyon ila 30 milyon dolar arasında kar elde etmek için bu fırsattan yararlandı.

Son olarak WSJ’ye göre Alameda, ticaret faaliyetlerinden büyük karlar elde ettiğini iddia etmesine rağmen, fiyat hareketlerini yanlış tahmin etmesi nedeniyle kripto ticaret algoritmasından ağır kayıplar alıyordu. 2018 yılının ortasına kadar şirket, kısmen Ripple (XRP) fiyatlarındaki büyük düşüş nedeniyle varlıklarının üçte ikisinden fazlasını kaybetmiş durumdaydı.

Yazar: Burak Köse

BlackRock CEO’su: “Yanılmışım, Bitcoin dijital altındır”

BlackRock CEO’su Larry Fink, Bitcoin hakkında yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çekti. Spot Bitcoin ETF ihraççısı BlackRock, 10,6 trilyon dolarlık varlığıyla en büyük hedge fonu konumunda. Fink, CNBC’den Jim Cramer’a verdiği demeçte, daha önce Bitcoin’in bir finansal araç olup olmadığı konusunda şüpheci olduğunu açıkladı. BlackRock CEO’su, Bitcoin hakkında yanıldığını ve Bitcoin’in bir dijital altın olduğunu ...

Bağlantıyı kopyala