Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

FTX kurucusu Wang’den Alameda itirafı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Eski FTX CTO’su Gary Wang, Alameda Research ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Sam Bankman-Fried’ın davasında tanık olarak ifade veren Wang, SBF, Caroline Ellison ve Nishan Singh ile birlikte suç işlediklerini itiraf etti.

Eski FTX geliştiricisi Adam Yedidia ve Paradigm kurucu ortağı Matt Huang’ın ifadesinin ardından konuşan Wang, ABD Başsavcı Yardımcısı Danielle Sassoon’un sorusuna verdiği bir yanıtta, Alameda’nın sınırsız bir biçimde para çekmesine izin verdiklerini söyledi.

Wang, medya ile kurulan diyaloğun, lobi faaliyetlerinin ve yatırımcılarla olan görüşmelerin Sam Bankman-Fried tarafından gerçekleştirildiğini, kendisinin de yardım ettiğini söyledi.

Kullanıcı fonları kullanıldı

Sam Bankman-Fried davasının en ilgi çeken konularından birisi, kullanıcı fonlarının kullanıldığına yönelik ortaya atılan iddialardı.

Tanıkların büyük bir kısmı FTX ile Alameda arasındaki bağlantıyı doğruladı. Sam Bankman-Fried’ın çalışanlarını Alameda’nın finansal sıkıntılarını gidermek için müşteri fonlarını kullanmaya yönlendirdiği de kaydedildi.

Kısa bir süre içinde Ellison ve Singh’in de SBF aleyhinde ifade vermesi bekleniyor.

Yazar: Cem Yavuz

ABD başkan aday adaylarının kriptoyla flörtü devam ediyor

ABD başkan adaylarından Vivek Ramaswamy, 6 Kasım’daki Cumhuriyetçi Parti başkanlık tartışması sırasında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler ve diğer kurumlara sert çıktı. Kuruluşları “üç harfli ajanslar” diye niteleyen Ramaswamy, düzenleyicilerin kriptoya ayak uyduramadığını iddia etti. Florida Valisi ve ABD başkanlık adayı Ron DeSantis kripto konusunda sesini yükselterek bir merkez bankası dijital ...

Bağlantıyı kopyala