Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

FTX Şirketlerinde İflas Anında Bilançolarında Milyarlarca Dolarlık Boşluk

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Bir zamanlar dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan FTX, geçtiğimiz yılın sonlarında iflas başvurusunda bulundu. Şirketin bu ani iflası sonrasında pek çok soru ortaya atıldı. Şirketin mahkeme süreci devam ederken, ortaya çıkan son bilgilere göre, iflas esnasında FTX şirketlerinin milyarlarca dolarlık boşluğu vardı.

FTX Şirketlerinin İflas Anında Bilançolarında 6.8 Milyar Dolarlık Boşluk

Kısa bir süre önce iflas mahkemesinde sunulan bir belgeye göre, artık gözden düşmüş olan Sam Bankman-Fried’in kripto imparatorluğunun geçtiğimiz Kasım ayında iflas başvurusunda bulunduğunda bilançosunda 6.8 milyar dolarlık bir açık bulunuyordu.

ftx sirketlerinde iflas aninda bilancolarinda milyarlarca dolarlik bosluk 2

Yapılan dosyalamaya göre bu toplam açığa, FTX.com şirketindeki 10.6 milyar dolarlık açık ve FTX’in ABD operasyonlarını yöneten FTX.US’daki 87 milyon dolarlık açığın da dahil olduğu belirtildi. Bununla birlikte FTX’in kardeş ticaret şirketi Alameda Research 2.6 milyar dolarlık net varlığa sahipken, FTX Ventures’in ise 1.3 milyar dolarlık net varlığının olduğu belirtildi.

Genel toplama bakıldığında FTX şirketler grubunun 4.8 milyar dolarlık varlığa karşı çoğunluğu müşteri alacaklarında olmak üzere 11.6 milyar dolarlık borcu bulunuyordu. Son olarak danışmanlar, verilerin denetlenmediğini ve değişikliklerin olabileceğini belirtti.

Yazar: Burak Köse

Flashbots Kurucu Ortağı Şirketten Ayrıldı

Ethereum gibi devlet açısından zengin blok zincirlerine neden olabileceği varoluşsal risklerden kaçınmak için çalışan bir araştırma ve geliştirme kuruluşu olan Flashbots şirketinde önemli ayrılık. Kurucu Ortak Flashbots’tan İstifa Etti Flashbots’un kurucu ortağı olan Stephane Gosselin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ekiple yaşadığı anlaşmazlıkların ardından maksimum çıkarılan değer (MEV) hizmetinden istifa ettiğini açıkladı. Gosselin yaptığı açıklamada, çeşitli ...

Bağlantıyı kopyala