Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

FTX’in geri ödeme planında değişiklik

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

FTX, geçen yıl iflas etmeden önce borsada tutulan alacaklı varlıkların yüzde 90’ını iade etmek için değiştirilmiş teklif sundu. İflas sürecini denetleyen borçlular grubu, değiştirilen geri ödeme planını 16 Aralık’a kadar incelenmek üzere resmen mahkemeye taşıyacak.

FTX yardim paralarini da geri istedi

FTX’in geri ödeme planı üçe bölünecek

Geri ödeme planı çerçevesinde kayıp varlıkların üç havuza bölünmesi önerildi. Plana göre ödeme havuzu FTX.com müşterileri için ayrılmış varlıklar, FTX.US müşterileri için varlıklar ve diğer varlıklardan oluşan bir genel havuz şeklinde bölünecek.

Teklifte, tercihli uzlaşma tutarı 250 bin dolardan az olan müşterilerin, herhangi bir talep veya ödeme indirimi olmaksızın uzlaşmayı kabul edebileceği belirtildi. Alacaklılar, eksik varlıkların tahmini değerine karşılık gelen genel havuza karşı ‘eksik talebi’ de oluşturabilecek.

Alacaklıları bekleyen riskler

Diğer taraftan alacaklılar için bazı sorunların da bulunduğu belirtildi. Buna göre geri ödenecek meblağların vergiler, hükümet talepleri ve kripto fiyat dalgalanmalarından olumsuz etkilenebileceği kaydedildi

Ayrıca anlaşma kapsamında, fonların kötüye kullanımından haberdar olan ve bu çerçevede işlem gerçekleştiren yatırımcıların uzlaşma dışında tutulabileceği bildirildi. Borçlular, söz konusu müşteriler için yapılan ödemelerin borç taleplerinin adil değerini yansıtmayabileceğini söyledi.

Yazar: Göker Bilgiç

Benimsenme için büyük adım: GoDaddy, ENS’e destek verecek

Kullanıcılar, sahip oldukları domain’i ENS (Ethereum Name Services) ile bağlayabilecek. Ethereum tabanlı bir domain protokolü olan ENS, kullanıcıların sahip oldukları web domain’lerini ENS adresleriyle ücretsiz bir biçimde eşleyebilmelerini sağlamak için GoDaddy ile anlaştığını duyurdu. Kripto para piyasalarının 2022 yılında yaşadığı düşüş, ana akım şirketlerinin web3 benimsemesini yavaşlatsa da sektör, 2023 yılının olumlu geçmesiyle yeniden ilgi ...

Bağlantıyı kopyala