Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Genesis’e manipülasyon suçlaması

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

İflas eden kripto kredi şirketi Genesis’e FTX anlaşması ile ilgili manipülasyon suçlaması yapıldı. Genesis, Gemini ve diğer alacaklılar tarafından ‘oy manipülasyonu’ yaptığı iddia edildi. Genesis alacaklılarının iddiasına göre 175 milyon dolarlık anlaşma için Genesis oy satın aldı.

genesis alacaklilari icin yedi kisilik komite

Genesis hakkında yeni iddia

Digital Currency Group’un (DCG) şirketi Genesis‘in 175 milyon dolarlık FTX anlaşması ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Anlaşmaya karşı çıkan alacaklılar, şirketi manipülasyon yapmakla suçladı. Genesis, anlaşma ile alacaklı ödemelerine başlamayı planladığını açıklamıştı.

FTX, ilk etapta Genesis‘ten 4 milyar dolar alacağı olduğunu iddia etmişti. Daha sonra bu rakam 2 milyar dolara çekilmişti. 175 milyon dolarlık anlaşmanın ise daha önce açıklanan rakamların oldukça altında olması dikkat çekmişti.

Genesis’ten yaklaşık 766 milyon dolar alacaklı olan kripto borsası Gemini anlaşmaya en sert karşı çıkan taraflardan biri olmuştu. Gemini, FTX ile önerilen uzlaşma planının oylama sürecini manipüle etme girişimi olduğunu ifade etti. Alacaklılar, Genesis’i anlaşma ile oy pusulasını etkilediğini belirtti.

Genesis avukatı daha önce yaptığı açıklamada, FTX anlaşmasının şirketin yeniden organize edilmesini önemli ölçüde kolaylaştıracağını açıklamıştı.

Yazar: Göker Bilgiç

Kazakistan, Coinbase’e erişimi engelledi

Kazakistan, ABD merkezli kripto borsası Coinbase‘e erişimi engelledi. Kazakistanlı yetkililer, Coinbase‘in ülkenin kripto düzenlemesine uyum sağlamadığını belirtti. Yetkililer, Şubat 2023’te yürürlüğe giren dijital varlık yasasına vurgu yaptı. Düzenleme kapsamında dijital para birimlerinin çıkarılması ve lisans olmadan takas faaliyetleri yasaklanmıştı. Kazakistan’dan Coinbase’e engel Kazakistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı, Coinbase web sitesini engellediklerini resmen doğruladı. Kazakistan makamları, ...

Bağlantıyı kopyala