Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Güney Afrika’da Kripto Paraların Durumu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Güney Afrika’da kripto para birimlerini benimsemede hiç şüphesiz birçok düzenleyici aksaklık yaşadı. Bölgedeki çoğu ülke, COVID-19’un etkileri ortaya çıkarken bile ekonomik belirsizlikler altında ezilmemek için mücadele ederken pek çok Afrikalı ve özellikle de Y kuşağı artık hükümeti beklemiyor gibi görünüyor.

Birçok Afrika hükümeti kripto para birimleri konusunda ne yapacaklarını hemen hemen bilmiyor, ancak son zamanlarda bazı ilerlemeler kaydedildi. Örneğin Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, son zamanlarda yaptığı bir açıklamada dijital varlıkları resmi olarak tanımladı. Kenya’da yetkililer, kripto para birimlerini dolandırıcılık ile karşılaştırma seviyesinden; altta yatan blok zinciri teknolojisiyle ilişkili zorlukları ve faydaları incelemek için bir görev gücü kurmaya gittiler.

Yıllar geçtikçe, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para varlıklarının yasallığı bölge genelinde önemli ölçüde farklılık gösterdi ve Afrika hükümetlerinin %60’ından fazlası henüz durumlarını bildirmedi.

Bazı ülkeler kripto para birimlerine desteklerini açıkça beyan ederken, çoğu ülke ya tam ya da kısmi yasaklar yayınladı. Bununla birlikte, en yaygın görüş ihtiyatlılıktır. Kenya, Gana, Lesotho, Svaziland, Uganda, Zambiya ve Zimbabwe gibi ülkeler, kripto para ticaretini veya kullanımını aktif olarak yasaklamadan vatandaşlarını kripto para birimleri konusunda uyardı. Namibya ve Burundi gibi diğer ülkeler de kullanımı yasaklamamakla birlikte, tüketicinin korunmamasını gerekçe göstererek ticarete karşı yasaklar koydu.

Kenya’da gördüklerine benzer bir açıklama Ugandalı hükümetten de geldi.

Yazar: BTCHaber

Bill Gates, Yapay Zeka Hakkında Açıklama Yaptı

Yazılım devi Microsoft’un kurucusu olan Bill Gates, son dönemde popülerliğini artıran yapay zekâ hakkında açıklamalarda bulundu. Gates açıklamasında, yapay zekanın Google Arama ve Amazon’u tehdit edebileceğini belirtti. Bill Gates, Yapay Zekanın Google’ı ve Amazon’u Tehdit Ettiğini Açıkladı Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan Microsoft’un kurucusu ve eski CEO’su Bill Gates, gün içinde Goldman ...

Bağlantıyı kopyala