Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Güney Koreli Delio’da ‘Haru Invest’ Krizi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Asya merkezli kripto şirketlerinde kriz yayılıyor. Güney Kore’nin en büyük kripto kredi şirketi Delio, para çekim işlemlerini askıya almaya hazırlanıyor. Şirket, bu akşamdan itibaren işlemleri durduracak. Platformda 9,3 milyar dolar değerinde kripto varlık olduğu tahmin ediliyor.

Guney Koreli Delioda Haru Invest Krizi2221

Kredi Şirketi Delio’dan İşlemleri Askıya Alma Kararı

Kripto kredi şirketi Delio, para çekim işlemlerini askıya alacağını bildirdi. Şirketin bu kararında Haru Invest‘ten kaynaklı artan piyasa oynaklığı etkili oldu. Ülkedeki en büyük borsalardan biri olan Upbit de Delio para çekme işlemlerini sınırlayacağını bildirdi. Delio’dan yapılan açıklamada müşteri varlıklarının koruma altında olduğuna dikkat çekildi.

Haru Invest, dün para çekim işlemlerini askıya aldığını bildirmişti. Haru, hizmet ortaklarıyla ilgili bi sorunu gerekçe göstererek işlemleri durdurmuştu. Haru Invest, faaliyetlerini etkileyen hizmet ortağının adını açıklamadı. Şirketin hizmet sağlayıcısının kripto saklama şirketi Prime Trust veya bağlı şirketi Banq olduğu düşünülüyor. Banq, bugün iflas koruma başvurusunda bulunmuştu. Banq’ın ana şirketi Prime Trust, Celsius‘un iflası ile mali krize yaşamıştı. Prime Trust ile ilişkisi olan stablecoin şirketi TrueUSD ise stablecoin basım ve itfalarını durdurmuştu.

Yazar: Göker Bilgiç

DAO, DAC ve LAO

Kriptoparalar ile blokzincir teknolojisinin sunduğu fırsatları yakından tanıma fırsatı bulduk ve bu teknolojinin kullanım alanlarının ne kadar geniş olduğunu ve dönüştürebileceği kamu ve özel sektör iş modellerinin sunacağı avantajları keşfettik. Blokzincir teknolojisi bugün finansal teknolojilerden tedarik zincirlerine, oylamadan yönetim mekanizmalarına, sanattan oyun sektörüne çok geniş bir örneklemde kullanılıyor, test ediliyor. Blokzincir teknolojisinin sunduğu güvenlik, hızlılık, ...

Bağlantıyı kopyala