Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Halving öncesi Bitcoin’de beklentiler ne yönde?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin (BTC) ağında madenci ödüllerinin yarı yarıya azaldığı halving olayı yaklaşırken sektörden art arda fiyat tahminleri geliyor. DecenTrader kucusu Flibflib, BTC fiyatının halving öncesinde oldukça hareketli haftalara şahit olacağı yönünde yorumlar yaptı. 

Flibflib, Mart ayının ikinci haftasında Bitcoin fiyatının alımlarla birlikte 49 bin dolar seviyesine ulaşacağını öngördü. Analist, yılın son çeyreğinde ise BTC’nin yeni rekorlar kıracağını tahmin etti.

bitcoin btc

“Bitcoin yarılanmasına iki buçuk ay kaldı. Halving’den en geç altı hafta önce yatırımcıların beklentiyi satın almasını bekliyorum.”

DecenTrader kurucusu, yarılanma sonrası ise 2020’ye benzer şekilde bir düzeltme yaşanacağına inanıyor:

“Yarılanmanın ardından, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşması 220-240 gün sürdü. Benzer bir senaryo bekliyorum.”

Bitcoin için olası riskler

Flibflib’in orta vadeli iyimser beklentilerine karşın bazı uzmanlar Bitcoin’de rekor seviyelerin 2025 sonuna kadar gelmesini beklemiyor. BitMEX kurucusu Arthur Hayes, enflasyon oranlarının düşmediği takdirde Fed’in faizleri daha uzun süre yüksek tutacağını, bu nedenden ötürü BTC gibi riskli varlıklardan kaçış olacağı yorumunu yapmıştı.

Son haftalarda Kızıldeniz’de süregelen gerginlik, ticaret gemilerinin nakliye maliyetlerinde büyük yükselişlere yol açtı. Üreticilerin lojistik giderlerindeki artış fiyatlara yansıdığı takdirde genel enflasyonda bir yükselişin görülmesi mümkün.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Opera’nın Web3 Odaklı Tarayıcısı Beta Olarak Yayınlandı

Dünyaca ünlü web tarayıcıları arasında yer alan Opera, Web3 odaklı Crypto Browser Project isimli yeni kripto tarayıcısının beta sürümünü yayınladığını duyurdu. Beta sürüm, Windows, Mac ve Android kullanıcıları tarafından kullanılacak. Sürümde bir de yerleşik cüzdan yer alıyor. Opera, Web3 Odaklı Tarayıcısının Beta Sürümünü Yayınladı Norveç merkezli şirket Opera, Crypto Browser Project’in beta sürümünü piyasaya sürdü. ...

Bağlantıyı kopyala