Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Helium (HNT) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Helium (HNT) gücünü blockchain’den alan ve nesnelerin interneti (IoT) teknolojisinin kullanan aygıtlar için tasarlanmış merkezsiz bir ağ olarak biliniyor. Helium ağı sayesinde kablosuz bağlantı sağlayabilen cihazların birbiriyle bağlantılı olması mümkün hale geliyor. Bunun neticesinde IoT cihazları aralarında veri alışverişinde bulunabilecek.

Helium (HNT) projesi “kablosuz bir devrim” yaratmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Kendine özgü bir blockchain ağı bulunan Helium, yeni nesil teknolojiler arasında gösterilen nesnelerin interneti (IoT) ile ilgili hizmetler sunuyor. Modern dünyamızda çok sayıda yeni nesil teknolojinin karşımıza çıktığını görüyoruz. Yapay zeka, blockchain ve nesnelerin interneti bu teknoloji tiplerine örnek olarak gösterilebilir. Internet of things kelimelerinin baş harflerinden oluşturulan IoT, gündelik hayatta kullandığımızı çok sayıda teknolojik cihazın birbirleriyle bağlantılı olması manasına geliyor.

Helium

Akıllı telefon, akıllı TV, akıllı evler son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz ifadelerden. İşte tüm bu akıllı cihazların birbirleriyle bağlantılı olması da IoT teknolojisini ilgilendiriyor. Buna göre kablosuz bağlantı özelliği bulunan cihazlar bu teknoloji sayesinde aralarında veri aktarımı yapabilecek. Bu da tüm cihazların koordineli olarak işlev gösterebileceği anlamına geliyor. Sonuç olarak kullanıcıların yaşam standardını bir hayli yükselten neticelere IoT teknolojisiyle ulaşmak mümkün. Tüm bu ifadeler göz önünde bulundurulduğunda bu yeni teknolojinin gelecekte kendisine çok geniş bir kullanım alanı elde edeceği kaçınılmaz olarak görülebilir. Helium ekibi de bu çıkarımı göz önünde bulundurarak IoT teknolojisine yönelik kaliteli bir platform geliştirdi. “Gücünün topluluklardan alan ağlar” geliştirilmesine olanak sunan Helium, kablosuz bir devrimi kullanıcılarına vadediyor.

Helium projesinin kendine özgü bir blockchain ağı bulunuyor. Bu ağ üzerinde kullanıcıların HNT coin madenciliği yapmaları, coin’lerini belirli oranlarda teminat göstermeleri (staking) ve bunları bir para birimi şeklinde kullanabilmeleri mümkün.

Helium (HNT) ne zaman çıktı?

Helium (HNT) coin’e yönelik atılan ilk adımların 2013 yılına kadar uzandığını görüyoruz. Shawn Fanning ve Sean Carey tarafından kurulan Helium ağının birincil amacı birbiriyle bağlantılı cihazlardan oluşan bir ekosistem meydana getirmekti. Görünüşe bakılırsa bu ikili bunu başardı ve çok sayıda kullanıcıya sahip büyük bir platforma hayat verdi. Helium ekibinin inancına göre halihazırda kullanılan kablosuz ağ teknolojileri, IoT gibi gelecek vadeden büyük bir alt yapı için oldukça yetersiz. Makinelerin yani nesnelerin gelecek nesillere şimdiki olduğundan çok farklı hizmetler sunacağına inanan Helium ekibi çağın ötesinde bir platformlar kripto para piyasasına damga vuruyor.

Yeni nesil IoT cihazlarının geleceği için Helium Hotspot adlı bir hizmet geliştirildi. Bu terim, blockchain node’larının bir tür kombinasyonu olarak görülebilir. Bir çeşit kablosuz geçit olarak faaliyet gösteren Helium Hotspot HNT coin’ler için bir kullanım alanı daha meydana getiriyor.

HNT

Helium (HNT) Fiyatı Nedir?

Helium ağının kripto parası HNT coin’ler toplamda 223 milyon adet arz edilecek. İçeriğin hazırlandığı anda elde edilen verilere göre ise bu miktarın yaklaşık %44’ü piyasaya sürülmüş. Buna göre dolaşımda bulunan HNT coin sayısının  99 milyon civarında olduğunu söyleyebiliriz. Nesnelerin interneti teknolojisini temel çalışma alanı olarak seçen Helium projesinin gelecekte HNT coin için yeni ve güzel kullanım alanları oluşturacağı yorumunu yapabiliriz.

Helium Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Helium Coin 237,33 TL TL’den işlem görüyor. Helium Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -4.24% değişim gösterdi. Helium Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 8,713,465 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,182,604,187 dolar seviyesinde.

Helium Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Helium Coin $ 6.93 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Helium Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 26.43 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Helium yılın en düşük seviyesini ise 0,113248 dolarla belirledi.

Helium nedir

Helium (HNT) Nasıl Çalışmaktadır?

Nesnelerin interneti (IoT) teknolojisi henüz yeni yeni kullanıcıların karşısına çıkarken Helium (HNT) projesi de ilk faaliyetlerine başladı. 2013 yılından beridir çalışmalarına tam gaz devam Helium “Topluluğun Ağı” kavramını kripto para literatürüne kazandırdı. Bu ifade IoT teknolojisine merkeziyetsizlik düşüncesinin dahil edilmesi anlamına geliyor.

Helium ağı kablosuz bağlantı özelliğine sahip cihazı bulunan kullanıcılara ve IoT teknolojisiyle ilgilenen tüm meraklılara hitap ediyor. Ağ tarafından sunulan mali teşvikler kullanıcıların platforma dahil olmasına yardımcı oluyor. Ağdaki kullanıcılar, bir madenci ve sanal bir geçitten oluşan hotspotlar satın alıyor. Bunun yerine kendi hotspot’larını oluşturmaları da mümkün. Ağdaki her bir hotspot, ağ için teminat kapsamı sunuyor ve HNT coin madenciliği sağlıyor.

Helium ağı proof of coverage (teminat kapsamı kanıtı) adı verilen bir algoritmadan faydalanarak faaliyetlerini sürdürüyor. Bu algoritmanın HoneyBadger BFT protokolüne dayandığını görüyoruz. Bu protokolün bağlantı hızı oldukça değişken olduğu anlarda node’lar için ortak bir noktada buluşabilme hizmeti sunduğu biliniyor.

Helium (HNT) Nasıl Satın Alınır?

Helium platformunun kripto parası HNT coin’leri çok sayıda alım satım platformu üzerinden temin edebilmek mümkün. Kripto para piyasasının her geçen gün daha da büyüdüğünü söyleyebiliriz. Bunun neticesinde yeni kripto para borsaları, yeni kullanıcılar ve yeni imkanlar da ekosisteme büyük bir hızla dahil oluyor. HNT gibi kripto paraları kullanıcıların satın alması oldukça kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance başta olmak üzere FTX, Gate.io ve WazirX gibi platformlar HNT işlemlerine olanak sağlıyor. Binance platformunda HNT coin’lerle oluşturulmuş USDT, BTC ve BUSD işlem çiftlerinin çalıştığını görüyoruz. Buna göre bu kripto paralardan herhangi birisini kullanarak HNT coin satın almak mümkün.

Yazar: Ömer Uçar

Piyasalar Patlayan Balonları Fiyatlayacak!

Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) sözlü yönlendirmesi, piyasaları manipüle etmesi bir yere kadardı.Artık piyasalar gerçekleri fiyatlayacak. Gerçekler görüldü, gemi su almaya başladı! Geride bıraktığımız haftada piyasalara düşen haber başlıklarını hatırlatalım; Yurt içi piyasalarda geçen hafta 8,29 liraya gerileyen dolar/TL kuru, Cuma gününü 8,45 lira seviyesinden tamamladı. Yükselişlerde TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun söylem değişikliği etkili oldu. Kavcıoğlu’nun ...

Bağlantıyı kopyala