Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Hindistan Başbakanı Hacklendi, Sahte Bitcoin Çekilişi Başlattı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Hindistan, kripto para piyasasının düzenlenmesi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar devam ederken, Hindistan Başbakanı Narendra Modi‘nin Twitter hesabının hacklenmesi gündeme geldi. Hesabı hackleyen bilgisayar korsanları, başbakanın Twitter hesabı üzerinden bir Bitcoin çekilişi başlattı.

Hindistan Başbakanının Twitter Hesabı Sahte Bitcoin Çekilişi Başlattı

Hindistan’da kripto düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar sürerken, Hindistan Başbakanı Narendra Modi‘nin Twitter hesabının hacklenmesi gündeme bomba gibi düştü. Çeşitli kaynaklara göre çalınan hesap üzerinden Bitcoin’in ülkede resmi olarak kabul edildiğine dair tweetler atılmaya başlandı. Ayrıca, insanların çekilişle Bitcoin payı alabilecekleri bir link de paylaşıldı.

hindistan basbakani hacklendi sahte bitcoin cekilisi baslatti 2

Tabii bunların hemen ardından Hindistan Başbakanı, Twitter üzerinden kötü niyetli aktörlerin saldırısına uğradını ve hesabını geri aldığını açıklayan duyuruyu yaptı.

Ülkede kripto varlıklarla ilgili nasıl kararlar alınacağı henüz bilinmiyor. Çalışmalar sürerken, dijital varlıklara uygulanabilecek bir yasağın gelme beklentisi de var. Henüz resmi olarak bu yasak tanınmasa da ülkede yatırımcılar ve trader’lar şimdilerde panik modunda. İlerleyen zamanda bu kararın ne şekilde duyurulacağı belli olacak. Böylece yatırımcılar da alınan karara göre aksiyon alabilecek.

Yazar: Hazal Orta

Fidelity Digital Assets, FCA’dan Onay Aldı

Özel bir yatırım yöneticisi olan Fidelity yaptığı açıklamada; Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi’nden (FCA), dijital varlık saklama ve ticaret yürütme hizmetleri için gerekli olan Fidelity Digital Assets kaydını aldığını belirtti. FCA, Fidelity Digital Assets’ı Kalıcı Olarak Kaydetti Yatırım yöneticisi Fidelity daha önce FCA’da geçici üye olarak listelenmişti. FCA şimdi ise Fidelity‘yi kalıcı olarak kaydetti. Aynı zamanda şirket, kara ...

Bağlantıyı kopyala