Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Honda iddiası, kafaları karıştırdı: Kripto ile ödeme alacak mı?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Otomobil üreticisi Honda, kripto ödeme seçeneği iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Honda iddiaları reddederken, politika değişikliğine gidileceğine dair bir işaret vermedi. Şirketin doğrudan kripto ödemesi kabul etmediği ancak aracılar üzerinden kripto varlıklarla otomobil alınabileceği ifade edildi.

honda 1

Honda, kripto ödemesi kabul etmiyor

Honda, kripto ödemesi kabul ettiği iddialarına netlik kazandırdı. Daha önce şirketin ödeme aracı olarak kripto kabul etmeye başladığı bildirilmişti. Şirket, kripto ödemelerini kabul ettiğine yönelik haberleri reddetti. Açıklamada, “American Honda ödeme olarak kripto para kabul etmemektedir. Bu politikada değişiklik yapıldığına ilişkin son haberler yanlıştır” ifadeleri kullanıldı. Şirket sözcüsü, kripto konusundaki tutumlarına ilişkin ise daha fazla ayrıntı vermedi.

FCF Pay’den açıklama

Honda’nın doğrudan kripto kabul etmediği ancak otomobil satın almak için FCF Pay gibi kripto para ödeme platformlarının kullanılabileceği ifade edildi. FCF Pay İşletme Müdürü Joseph Parkin, platformda kripto kullanılarak satın alınabilecek tek otomobil markası Honda değil. Parkin, listede Mercedes, BMW, Ford, Nissan ve Mitsubishi dahil olmak üzere daha fazla markanın yer aldığını söyledi. Parkin, kriptonun gerçekten dijital nakit olarak hareket ettiğine vurgu yaptı. Uygulama, şu anda yalnızca ABD’de kullanılabiliyor.

Hizmet şu anda yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde mevcut. Yine de FCF Pay, Meksika’da, birkaç Latin Amerika ülkesinde, birden fazla Afrika ülkesinde ve Asya’da kriptodan fiata fatura ödemesi gerçekleştirmek için ek ortaklarla birlikte çalışıyor. Fatura ödeme sistemi Eylül 2023’te hayata geçti ve Bitcoin, Ether, XRP, Tether, USD Coin ve diğerleri gibi paraları kullanarak 3 $ artı %2 ücret karşılığında ürün satın alınmasına olanak sağladı.

FCF Pay’in kripto ödemelerini etkinleştirmek üzere Honda gibi şirketlerle ortaklığa girmediği de aktarıldı. Parkin, “Sistemimiz müşterilerin kripto paralarla ödeme yapmasına izin veriyor. Sistemde yer alan yaklaşık 21 bin şirket, ödeme toplayıcı ortağımız aracılığıyla fiat para alıyor” dedi.

Diğer taraftan lüks otomobil devi Ferrari, kripto para ile ödeme kabul edeceğini açıklamıştı. Benzer bir uygulamayı Tesla da hayata geçirmiş ancak daha sonra askıya almıştı.

Yazar: Göker Bilgiç

Morgan Stanley: Yapay zeka trendi hızlanıyor

Bankacılık devi Morgan Stanley, yapay zeka trendinin hız kazandığını açıkladı. Banka, şirketlerin yaklaşık yüzde 15’inin yılın ilk yarısında makine öğrenimi uyguladığı ve maliyet analizi yaptığını bildirdi. Morgan Stanley’den yapay zeka raporu Morgan Stanley, ilk yarı bilanço sezonunda yapay zeka (AI) konusunu tartışan şirketlerde bir dönüm noktası yaşandığını ifade etti. Şirketlerin yüzde 15’inin makine öğrenimini kullanarak ...

Bağlantıyı kopyala