Bitcoin (BTC) $ 61,864.58 0.74%
Ethereum (ETH) $ 2,403.77 0.94%
BNB (BNB) $ 561.28 0.95%
Solana (SOL) $ 141.78 1.27%
XRP (XRP) $ 0.529598 0.93%
Cardano (ADA) $ 0.347451 1.13%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108484 1.09%
Al veya Sat Paribu

Hong Kong, Stablecoin Lisansı Konusunda Netleşiyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para düzenlemesi artık birçok ülkenin gündeminde. Özellikle Hong Kong Para Otoritesi (HKMA)kripto para birimleri ve stabilcoin’ler için düzenleyici kurallar koymanın farklı yollarıyla ilgili önerileri topluyor. Çıkan haberlere göre; Hong Kong’un üst düzey mali düzenleyicisi Salı günü yaptığı açıklamada, Hong Kong’un stablecoin ihraç edenler için zorunlu lisans talep etmeye hazır olduğunu ve algoritmik stablecoin’lere izin vermeyeceğini söyledi.

Hong Kong’da düzenlemeye tabi faaliyet yürüten kuruluşların, stablecoin hizmetlerini işletmek için bir lisans alması gerekecek.

Hong Kong, Stablecoin Konusunda Katılaşıyor

Hong Kong Para Otoritesi (HKNA), algoritmik stablecoin’ler için bir yer bulamadı. Bunun yerine, baş mali düzenleyici, tüm stablecoin ihraççılarından değerlerini her zaman temel rezerv varlıklarla yedeklemelerini isteyecek.

Skyline Hong Kong

HKNA, 58 başvurudan alınan geri bildirimleri özetleyen, kripto ve stablecoin’ler hakkındaki tartışma belgesinin istişare sonucunu yayınladı. Düzenleyici, özetinde olgunlaşan kripto sektörü için gerekli olan riske dayalı ve çevik bir yaklaşımın popüler formülünü tekrarlıyor.

HKNA, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bir stabilcoin düzenlemesinin rezerv varlıklarının değeri, her zaman ödenmemiş stabilcoinlerin değerini karşılamalıdır. Rezerv varlıklar yüksek kalitede ve yüksek likiditeye sahip olmalıdır. Değerini arbitraj veya algoritmaya dayalı olarak alan sabit paralar kabul edilmeyecektir.

Yazar: Sena Karakılıç

Kanada, CBDC’de Yeni Aşamaya Geçti

Merkez bankaları, dijital ödemeleri özel sektöre bırakmamak için CBDC çalışmalarını hızlandırdı. CBDC alanında Çin liderliğini südürürken, ABD’de FedNow ile dijital doların öncü çalışmaları sürüyor. Kanada ise CBDC için yeni bir aşamaya geçti. Ülkenin merkez bankası, dijital Kanada doları için istişare sürecini başlattı. Dijital Kanada Doları İçin Danışma Süreci Başladı Kanada Merkez Bankası (BoC), merkez bankası ...

Bağlantıyı kopyala