Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Hong Kong’da Binance kullanıcılarına şok!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto borsası Binance kullanıcıları Hong Kong‘da şok yaşadı. Kullanıcılar, kimlik avı saldırısına maruz kaldı ve 450 bin dolarlık kayıp yaşadı. Polis, şüpheli mesajların bildirilmesini talep etti.

Hong Kong kripto 1

Hong Kong’da Binance alarmı

Hong Kong polisi, Binance kullanıcılarını kimlik avı dolandırıcılığıyla ilgili uyardı. 11 Binance kullanıcısının kısa mesaj yoluyla bilgilerinin çalındığı belirtildi. Polis teşkilatının Facebook sayfasında “CyberDefender” başlıklı bir yazı yayınlandı. Açıklamada, son zamanlarda dolandırıcıların Binance gibi davrandığı belirtildi. Kullanıcılara kimlik bilgilerini doğrulamak için kısa mesaj gönderildiği ifade edildi. Gönderilen linke tıklayan borsa kullanıcılarının ise bilgilerinin çalındığı aktarıldı.

Dolandırıcıların, bu yönetm ile Binance hesaplarına tam erişim sağladıkları ve cüzdanlardaki varlıkları boşalttığı kaydedildi. 11 Binance kullanıcısından iki hafta içinde 446 bin doların çalındığı bildirildi.

Polis, şüpheli mesajların şikayet edilmesini talep etti. Hong Kong, kripto dolandırıcılığı ile ilgili harketli bir döndem geçiyordu. Eylül ayında ortaya çıkan JPEX skandalında 180 milyon dolarlık zarar yaşanmıştı.

JPEX skandalı, Hong Kong’un en büyük finansal dolandırıcılık olayı olarak nitelendirilmişti. Bölge düzenleyicisi SFC, olayın ardından şüpheli kripto platformlarının listesini yayınlayacağını duyurmuştu.

Yazar: Göker Bilgiç

Icon (ICX) Nedir?

Icon (ICX) ağlardan oluşan merkezsiz bir ağ inşa etmeyi hedefleyen ses getiren bir platform olarak tanımlanabilir. ICXUSDT rates by TradingView Dünyada bulunan en büyük merkezsiz ağlardan birisini inşa etmeye soyunan Icon ekibi bu sayede merkezsiz uygulamaların (dApps) ve akıllı sözleşmelerin de desteklenmesini hedefliyor. Icon sayesinde farklı blockchain ağları birbiriyle bir akıllı sözleşme vasıtasıyla etkileşime geçebilecek. ...

Bağlantıyı kopyala