Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Hopr Token (HOPR) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Hopr token (HOPR) kullanıcıların veri güvenliğiyle ilgili çalışmalar yapan yenilikçi bir kripto para projesidir. Projenin web sayfasında yer alan bir sloganı şu şekilde çevirebiliriz: “Kendi verin kendi kararın” Bu slogan projenin çalışma amacını net bir şekilde ifade ediyor. İster bireysel kullanıcı olsun ister kuruluşlar düzeyinde olsun Hopr kullanan herkesin verilerine hakim olabilmesi mümkün hale getiriliyor. Hopr projesi bu sayede daha güvenli ve kullanışlı bir internet ortamının tesis edilebileceğine inanıyor. Bu içerik boyunca Hopr projesinden ve bu projenin kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsediyor olacağız. Ayrıca proje kapsamında inşa edilen platformun kripto parası HOPR token’ler de bu yazıda yer alacak. HOPR token’lere yönelik ilgi çekici bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

HOPR, küresel ölçekte veri ve gizlilik sorunlarını çözmeyi amaçlayan blockchain tabanlı bir protokoldür. Hopr ekibi 2021’de resmi bir ilk coin arzı (ICO) etkinliği düzenledi. Bu sayede HOPR kullanıcılarına ulaşmayı başardı ve o tarihten bu yana kullanıcılarının kişisel verileriyle ilgili işlemlerin tamamen merkezsizleşmesini sağlıyor. Projenin resmi web sitesine göre HOPR, hem özel hem de kurumsal kullanıcıların çevrimiçi ve kişisel verilerine kimin erişebileceğine karar vermelerine olanak tanıyan yeni nesil bir gizlilik çözümüdür. Merkezi olmayan özerk bir organizasyon (DAO) olarak HOPR, merkezi bir kuruluş tarafından kontrol edilmez. Bu durumun kripto paraların temel felsefesiyle paralellik gösterdiğini ifade etmek gerekiyor. Herhangi bir merkezi kuruluş yerine HOPR, kendi topluluğu ve destekçileri tarafından yönetilir. Hopr token projesi, kontrolü kullanıcıların ellerine veren topluluk destekli bir yönetim biçimini de literatüre kazandırıyor. Bu yöntemin adı DecenGov olarak geçiyor. Kısaca ifade etmek gerekirse bu terim merkezsiz bir yönetim anlamına geliyor. Hopr token projesi, blockchain teknolojisini ve dağıtılmış defterleri kullanarak evrensel veri gizliliği getirmeyi amaçlıyor.

HOPR token

Hopr Token (HOPR) ne zaman çıktı?

Sebastian Bürgel, Hopr token (HOPR) projesinin kurucusu ve projenin yönetim kurulu başkanıdır. Bu isim 2008 yılında Zürih teknoloji üniversitesinin bilgi teknolojileri ve elektrik mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ardından doktorasını da bu alanda tamamladı. Bürgel 2010 yılında biyomedikal mühendisliği alanında diploma elde etti. 2016 yılında ise bir ATM olarak hizmet sağlayıcı şirket olan SONECT’in kurucu ortağı oldu. 2017 yılına kadar SONECT’in baş teknoloji sorumlusu olarak görev yaptı. SONECT için çalışmanın yanı sıra Sebastien Bürgel, Blockchain teknolojisi aracılığıyla eğitimle ilgili çözümler sunan Validity Labs’da CTO olarak hizmet verdi. 2020’de Bürgel, dahil olduğu en son blok zinciri projesi olan HOPR’ı başlatmak için Validity Labs’tan ayrıldı.

Hopr token (HOPR) projesinin 2021 yılında gerçekleştirilen bir ICO ile kullanıcılarına hizmet vermeye başladığını biliyoruz. HOPR Yönetim Kurulu’nun bir diğer asli üyesi Dr. Catrina Luchsinger Gaehwiler’dir. Zürih Üniversitesi’nde hukuk programından mezun olan bu isim, kariyeri boyunca çeşitli kurulların üyesi oldu. Dr. Gaehwiler şu anda İsviçre’nin en büyük hukuk firmalarından biri olan FRORIEP’te bankacılık ve finans ortağı olarak çalışmaktadır. Görüldüğü üzere Hopr token (HOPR) projesinin oldukça engin deneyimlere sahip bir ekibi bulunuyor. Ayrıca Hopr platformunun kendi topluluğu tarafından yönetilen merkezsiz yapısı projenin daima kontrol altında kalabilmesini sağlıyor. Bu son cümlenin işaret ettiği gerçek sürdürülebilirlik olarak ifade edilebilir.

Hopr Token (HOPR) Fiyatı Nedir?

Hopr token projesi kapsamında hayata geçirilen platformda kullanılan kripto para HOPR token’lerin fiyatı ile ilgili en yeni verilere aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Hopr token (HOPR) projesi ekibi, girişimlerinin kullanıcılara detaylı olarak tanıtılması adına birtakım evraklar hazırlamış. Bu evraklarda platform ve HOPR token’ler hakkında çok sayıda veriye yer verilmiş. Bu verilere göre HOPR token’ler piyasaya toplamda 1 milyar adet arz edilecek. HOPR token’lerin sınırlı sayıda arz edileceğini görüyoruz. Şimdiye dek ise 130 milyon civarında token dolaşıma dahil edilmiş.

Hopr token nedir

Hopr Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 HOPR token [mcryptocoin=”HOPR” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. HOPR token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”HOPR” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. HOPR token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”HOPR” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”HOPR” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Hopr Token Kaç Dolar?                          

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 HOPR token [mcryptocoin=”HOPR” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle HOPR token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 23,8 dolarla kaydetti. Bununla birlikte HOPR token yılın en düşük seviyesini ise 3 dolarla belirledi.

Hopr Token (HOPR) Nasıl Çalışmaktadır?

Hopr token (HOPR) projesi veri gizliliği alanında yeni bir dönemi başlatıyor. Proje kapsamında kullanılan teknoloji sayesinde kullanıcıların kendi verilerine en iyi bir biçimde hakim olabilmeleri sağlanıyor. Mixnet adı verilen ağları kullanan Hopr bir tür yönlendirme protokolünden faydalanıyor. Bu sayede kullanıcıların gizliliği temin ediliyor. Kullanıcıların verilerinin neredeyse tamamen izlenemez olması Hopr token projesinin başarısına işaret eder nitelikte.

Hopr

Hopr Token (HOPR) Nasıl Satın Alınır?

Hopr token (HOPR) platformunun kripto parası HOPR token’leri satın almak adına belirli borsalar kullanılabilir. HOPR token alım satımına olanak veren borsalar arasında Gate.io, MEXC, Uniswap, Ascendex, Lbank ya da Coinex gibi isimler geliyor. Kullanıcılar araştırmalarını gerçekleştirdikten sonra bu platformlardan herhangi birisini kullanarak HOPR token sahibi olabilirler.

Yazar: Ömer Uçar

Olası düşüş senaryolarından nasıl faydalanabiliriz?

ABD’deki işsizlik verisi yüzde 4,2 geldi. Bu güncel veriyle dört aydır kesintisiz yükselen işsizlik de soluklandı. Peki bu durumda Fed rahatça faiz indirebilir mi? Market buradan artık yukarı gidecek mi? Şimdi detaylara bakalım. Gelecek işsizlik verilerini bilmek mümkün mü? ABD’deki mevcut faiz oranlarının işsizliği tetiklediği su götürmez bir gerçek. İşsizliğin daha da artmadan en azından ...

Bağlantıyı kopyala