Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

HUSD Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

HUSD, fiyatı dolara dayandırılmış sabit fiyatlı bir kripto para olarak biliniyor. Blockchain teknolojisi ile doların istikrarını bir araya getiren HUSD, kullanıcıları için sığınılacak bir liman olma işlevi görüyor.

Kripto para piyasası sunduğu tüm yenilik ve avantajlarla küresel finansal piyasada sıkışan kullanıcıların karşısına çıktı. Kripto paralar kullanıcılarını çok sayıda avantaj ile buluşturdu. Yeniliklerle dolu bu piyasa beraberinde birçok olağandışı durumu da kullanıcıların gündemine getiriyor. Bu hususlardan birisi de kripto varlıkların yüksek oynaklık oranı. Fiyatları oldukça hızlı bir şekilde değişebilen kripto paralar yeni bir kripto para türünü de literatüre kazandırdı: Sabit fiyatlı kripto paralar. HUSD, kullanıcıların güvenle ve rahatlıkla kullanabileceği sabit fiyatlı bir kripto para şeklinde tanımlanabilir.

HUSD, birebir oranında Amerikan dolarına dayandırılmış bir tür ERC-20 token’i olarak da ifade edilebilir. Kullanıcılar tarafından kolaylıkla satın alınabilen HUSD, fırtınalı ve oynak kripto para piyasasında güvenli bir liman olmayı hedefliyor. HUSD’nin gerçekten bire bir oranında dolarla desteklenip desteklenmediğini ise Birleşik Devletler merkezli bağımsız bir finansal teftiş kuruluşu her ay düzenli olarak denetliyor. Bu da sabit fiyatlı bu kripto paranın kullanıcılar tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilebileceğine işaret eden gerekçeler arasında yer alıyor.

Sabit Fiyatlı Kripto Paralar

Sabit fiyatlı kripto paralar ya da orijinal tabiriyle stablecoin’ler, isminden de anlaşılacağı üzere değeri sabit hale getirilmiş kripto para birimleridir. Bu kripto varlıklar genel olarak dolar ya da euro gibi itibari para birimlerine dayandırılıyor. Ancak bazı durumlarda bu tür kripto değerlerin altın, gümüş ya da demir gibi değerli emtialara dayandırılmış türlerine de rastlayabiliyoruz. Sabit fiyatlı kripto varlıklar yüksek fiyat dalgalanmasına sahip kripto para piyasalarına adeta ilaç gibi tesir etti diyebiliriz. İlk tedavüle sokuldukları andan itibaren bu tür kripto paralar olan talep hiç azalmadan devam etti.

Kripto para piyasasında stablecoinler deyince hiç şüphesiz kullanıcıların aklına ilk gelen isimler arasında Tether (USDT) yer alıyor. Hemen hemen her platform tarafından desteklenerek oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşan USDT, yazının hazırlandığı anda elde edilen verilere göre piyasadaki en büyük değere sahip stablecoin olarak işlem görüyor. Ancak böylesine geniş ölçekte kabul görmüş bir kripto paranın dahi çeşitli olumsuzluklarla anıldığını hatırlamakta fayda var. Geçmişte çok defa dile getirilen hatta yetkili merciler tarafından ciddi inceleme altına alınan iddialara göre Tether’ın gerçekten dolara dayalı olmadığı dile getiriliyordu. Bu tür iddiaların ardı kesilmeyince kripto para piyasasının doğal mekanizması devreye girdi ve tedavüle çok sayıda yeni sabit fiyatlı kripto para dahil oldu. HUSD de bunlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor ve kullanıcılarına güvenle işlem yapma teminatı sunuyor.

HUSD ne zaman çıktı?

HUSD, Stable Universial tarafından 2018 yılının ekim ayında, Huobi Global borsasında işlem görmeye başladı. O tarihten bu yana HUSD ekibi, proje için oluşturulan yol haritasını başarıyla izliyor ve hedeflerine bir bir ulaşıyor. Kripto paranın ulaştığı kullanıcı kitlesinin genişliği bunu ispat eder nitelikte. Diğer bütün sabit fiyatlı kripto paralar gibi HUSD token de fiyat istikrarı için tasarlandı. Bu amaç hatrı sayılır bir miktarda kullanıcıya hitap ediyor. Bu şekilde faaliyet gösteren kripto paralar piyasada sıklıkla tercih edilen token’ler arasında yer alıyor. Çünkü çalkantılı ve yüksek volatilite içeren kripto para piyasası zaman zaman HUSD gibi sağlam limanlara ihtiyaç duyuyor. Huobi Global gibi küresel platformlar, çok sayıda kullanıcıya sahip olduğundan toplulukta itimat görüyor ve HUSD gibi token’ler de sürekli tercih ediliyor. Üstelik HUSD’nin gündelik alışverişlerde de kabul edilen ve itibari para birimlerine benzer bir şekilde yaygın olarak kullanılan bir token olduğunu da eklememiz gerekiyor.

HUSD Fiyatı Nedir?

HUSD sabit fiyatlı bir kripto para olduğundan fiyatının değişmemesini bekliyoruz. Aksi halde projenin başarısız olduğu sonucu ortaya çıkar ki bu durum birçok kullanıcıyı üzer. Yazının hazırlandığı anda edinilen verilere göre HUSD’nin piyasa değeri 481 milyon dolar civarında ilerliyor ki bu da dolaşımda aynı oranda HUSD token bulunduğu anlamına geliyor.

HUSD Kaç TL?

HUSD’nin kaç TL üzerinden işlem gördüğü güncel TRY/USD paritesine göre belirleniyor. Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 HUSD token TL’den işlem görüyor. HUSD token fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. HUSD token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

HUSD Kaç Dolar?

Yazının başından itibaren ifade ettiğimiz gibi HUSD sabit fiyatlı bir kripto para olarak tasarlandı ve fiyatı 1 USD olacak şekilde işlem görüyor. Zaman zaman piyasadaki durumlara göre bu fiyatın çok küçük küsuratlar ile oynadığını da belirtebiliriz.

HUSD Nasıl Çalışmaktadır?

HUSD esasında Ethereum blockchain ağında işlemlerini sürdüren bir ERC-20 token’idir. Başka bir deyişle HUSD token’ler son derece merkeziyetsiz ve oldukça güvenli yapıda inşa edilmiş kripto paralar olarak dikkat çekiyor diyebiliriz. HUSD token’in kurucu şirketi Stable Universal, bu kripto paranın güvenli bir şekilde çalışabilmesini garanti etmek için oldukça sağlam bir geliştirici ekip meydana getirdi. Dünyanın dört bir yanından üstün yetenekli geliştiricilerden oluşan bu ekip stablecoin’in kullanıcılarına güvenilir ve sorunsuz işlemler yapma olanağı sağlıyor.

HUSD Nasıl Satın Alınır?

HUSD satın alabilmek için kripto parayı başlatan platform Huobi Global tercih edilebilir. Bu borsa platformunda işlem gören herhangi bir kripto para aracılığıyla HUSD satın almak mümkün. Kullanıcıların itibari para türlerini kullanarak da HUSD satın alması olanağı bulunuyor. Ancak tabi ki Huobi Global platformunda onaylanmış bir hesaba sahip olmak gerekiyor. Bunun yanı sıra Gate.io, MDEX, Hotbit gibi platformlar da HUSD alım satımına olanak sunuyor.

Yazar: Ömer Uçar

Savaş mı Manipülasyon mu?

ABD’de enflasyon rakamı açıklandıktan sonra tuzak fiyatlamaları gördük.ABD’de Aralık’ta yüzde 7 olan enflasyon yüzde 7,5’e yükseldi.Beklenti yüzde 7,3 dü.Beklentinin üzerinde gelmesine rağmen fiyatlamaların ters korelasyonda olduğunu gördük.Yani, altının ons fiyatı 1.840 dolardan 1.823 dolara, dolar endeksinin 95,50 seviyesinden 96,10 seviyesine yükseldi.Normalde emtia fiyatlarının daha fazla yükselmesi, doların daha fazla değer kaybetmesi gerekiyordu.Ondan sepet “Tuzak fiyatlamalara ...

Bağlantıyı kopyala