Bitcoin (BTC) $ 62,208.67 1.43%
Ethereum (ETH) $ 2,415.27 1.82%
BNB (BNB) $ 562.42 2.36%
Solana (SOL) $ 143.19 1.93%
XRP (XRP) $ 0.531132 1.94%
Cardano (ADA) $ 0.352278 0.27%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109272 1.37%
Al veya Sat Paribu

IMF Genel Müdürü, CBDC ile İlgili Değerlendirme Yaptı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgileniyor. Bununla beraber düzenleyici kurumlardan da konu hakkında değerlendirmelerde gelmeye başladı. CBDC‘ler ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan isim de Uluslararası Para Fonu Genel Müdürü Kristalina Georgieva oldu.

IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva’dan CBDC Açıklaması

Uluslararası Para Fonu Genel Müdürü Kristalina Georgieva, perakende merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) sayısız öngörülemeyen sonuç getireceğini iddia etti. IMF’den Kristalina Georgieva, Milken Enstitüsü’nün 2023 Küresel Konferansı’nda yaptığı bir röportajda perakende CBDC’ler konusunu ele aldı.

imf genel muduru cbdc ile ilgili degerlendirme yaptie

Uluslararası Para Fonu Genel Müdürü Kristalina Georgieva konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Toptan CBDC’lerin istenmeyen sürprizler için oldukça az yer bırakacak şekilde yerleştirilebileceğini düşünüyoruz, oysa perakende CBDC’ler finansal sistemi, bunun ne gibi sonuçlara yol açabileceğini tam olarak bilmediğimiz bir şekilde tamamen dönüştürüyor.

Georgieva, IMF’nin en iyi uygulamaların benimsenmesini sağlamak için yaklaşık 50 ülkeyle işbirliği yaptığını ve bunun gelecekte bankalar ve ekonomiler üzerinde büyük bir etkiye sahip olmasını beklediğini söyledi.

Yazar: Sena Karakılıç

Santander, Tahıl Bazlı Kriptolarıyla Kredi Hizmeti Sunacak

Kripto sektörü geliştikçe şirketler gelişime ayak uydurma adına yeni ürünlerini piyasaya sürüyor. Son olarak ilginç bir ürün de Santander’den geldi. Finansal hizmetler şirketi Santander, Arjantin’de tarımsal emtialara dayalı token’lar ile desteklenen  yeni bir kredi türü sunacağını söyledi. Santander, Yeni Tahıl Bazlı Kriptolarla Kredi Verecek  İspanyol çokuluslu şirket, yakın tarihte paylaştığı bir blog yazısında, tarım sektörüne kredi sağlamak için ...

Bağlantıyı kopyala