Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

İngiliz Kuruluş DeHealth’ten Sağlık Metaverse’ü

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

İngiltere’de faaliyet gösteren DeHealth isimli kâr amacı gütmeyen kuruluş, sağlık sektörünü metaverse ile bir araya getiriyor. Şirket bu proje sayesinde, milyonlarca doktor ve hastayı bir araya getirebilecek. Doktorlar ve hastalar 3D formatında birbiriyle etkileşim kurabilecek.

DeHealth Sağlık Metaverse’ü için Düğmeye Bastı

Metaverse kavramı daha bilinir hale gelmeye devam ederken, kullanım alanı da genişliyor. Kâr amacı gütmeyen sağlık kuruluşu DeHealth de yeni hamlesiyle metaverse‘ü sağlık sektörüne getirmeye hazırlanıyor. Oluşturulacak olan metaverse’de milyonlarca doktor ve hastanın birlikte çalışması, etkileşime girmesi sağlanacak. Ayrıca, anonimleştirilmiş tıbbi veriler satılarak, sanal varlık kazanılabilecek.

ingiliz kurulus dehealthten saglik metaverseu 2

Ekosistemin içinde kullanılacak kripto para biriminin isminin HLT (Health) token olacağı da açıklandı.

DeHealth‘in metaverse‘ü; Sanal Gerçeklik, Artırılmış Gerçeklik ve Karma Gerçeklik teknolojilerinin bir uzantısı olacak. Yani, bir doktor ve bir hasta tıpkı gerçek dünyadaki gibi iletişim kurabilecek. Kullanıcılar dijital kimliklerini oluşturabilecek. Kullanıcıların tıbbi verileri diğer dijital platformlar aracılığıyla toplanacak ve anonimleştirilecek.

DeHealth kurucusu Anna Bondarenko yeni projeyi şu sözlerle anlattı:

“Hedefimiz dünyadaki herkese en gelişmiş teknolojileri sunmak. İkametleri, sosyal statüleri ve maddi durumları ne olursa olsun sağlıklarını korumak. Sağlık hizmetlerinin geleceği tedavide değil, hastalıkların önlenmesinde yatmaktadır. Yapay zekamız, insan normundan en ufak sapmaları fark edecek ve bu konuda uyaracaktır. HLT sayesinde metaverse’deki herkes kişisel olmayan tıbbi bilgilerini satabilir.”

Proje akıllı telefonlar ve bilgisayarlardan desteklenecek.

DeHealth, metaverse’ün ön sürümünü 2022 yılında kullanıma sunmayı planlıyor. Tahminlere göre, 3 milyon kullanıcı platforma erişim sağlayacak.

Yazar: Hazal Orta

Bitcoin’in 2021 Karnesi

2021 yılı Bitcoin için çok hareketli geçti. Bu yıl yeni ATH’ler belirleyen Bitcoin, yatırımcılarını sevindirdi. Aynı zamanda güncellemeleri ile dikkat çeken Bitcoin’de 2021 yılında neler yaşandı sizler için derledik. Bitcoin’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştığı tarihlere bir göz atalım; Bitcoin fiyatı 14 Nisan 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64,863,10 dolara ulaştı. ...

Bağlantıyı kopyala