Bitcoin (BTC) $ 61,855.57 0.89%
Ethereum (ETH) $ 2,396.01 1.42%
BNB (BNB) $ 560.26 0.47%
Solana (SOL) $ 142.25 1.21%
XRP (XRP) $ 0.533446 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.34808 1.40%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108211 2.09%
Al veya Sat Paribu

İnsan Hakları Savunucularından ABD’li Vekillere Kripto Çağrısı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para birimlerinin benimsenmesi her geçen gün artıyor ve geleneksel para alternatif olarak daha fazla öne çıkıyor. Diğer yandan bazı yetkililer bu yaklaşıma daha eleştirel bakıyor. Bazı gruplar ise kripto para birimlerinin yetkililerce savunulması konusunda ısrarcı. Bir grup insan hakları savunucusu da onlar arasında yer alıyor.

İnsan Hakları Savunucuları: Dünyadaki Herkes Bitcoin’i Kullanabilir

Dünyanın dört bir yanındaki 20 ülkeden toplamda 21 insan hakları savunucusu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki milletvekillerine kripto para birimleriyle ilgili bir mektup gönderdi ve kripto para birimlerinin toplum içindeki rollerine dikkat çekti. Mektupta şu sözler dikkat çekti:

“Bitcoin, açık ve izinsiz olduğu için finansal katılım ve güçlendirme sağlar. ünyadaki herkes kullanabilir. Bitcoin ve stablecoin’ler, yerel para birimlerinin çöktüğü, kırıldığı veya dış dünyayla bağlantısının kesildiği Nijerya, Türkiye veya Arjantin gibi ülkelerdeki insanlar için küresel ekonomiye benzersiz erişim sunuyor. Siyasi baskı ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan insanların yaşamlarında giderek daha fazla rol oynayan parasal araçlara karşı açık fikirli, empatik bir yaklaşımı teşvik etmek için yazıyoruz. Biz endüstri finansörleri veya profesyonel lobiciler değiliz, diğer seçenekler başarısız olduğunda risk altındaki insanlara yardım etmek için Bitcoin kullanan insani yardım ve demokrasi savunucularıyız”

insan haklari savunucularindan abdli vekillere kripto cagrisi 2

Diğer yandan ABD Kongresi şu sıralar dijital varlıkları düzenlemek için yasaları değerlendiriyor. Ülke bu konuda tüm dünyaya örnek olmak istediği için milletvekilleri kripto pazarları için düzenleyici çerçeveler sunmaya özen gösteriyor.

Yazar: Hazal Orta

Güney Kore’de dudak uçuklatan kripto vurgunu iddiası

Kripto para sektörü iyi örneklerin yanında büyük skandallara sahne olurken Güney Kore’de yüzmilyonlarca doları bulan bir vurgun iddiası gündeme bomba gibi düştü. The Block’un haberine göre Güney Koreli savcılar geçtiğimiz gün kripto platformu Haru Invest’in üç yöneticisini gözaltına aldı. Kaynağa konuşan savcılar, yatırımcılara gelir vaat eden şirketin 16.000 kişiyi toplamda 826 milyon dolar dolandırdığı iddiasında ...

Bağlantıyı kopyala