Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

İran Merkez Bankası, Ülke Dışında Çıkarılan Kripto Para Birimlerinin Alım Satımını Yasakladı

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

İran Merkez Bankası’nın (CBI) ülke dışında çıkarılmış kripto para birimlerinin alım satımını yasakladığı bildiriliyor. 

İran International haber kuruluşu tarafından Perşembe günü yayımlanan bir habere göre, yasak ülkeden sermaye kaçışını durdurma girişiminde bulunuyor. Cuma günü Twitter üzerinden konu hakkında konuşan İsviçreli avukat Fatemeh Fannizadeh’e göre bu, değer kaybeden ulusal para birimi riyalin etkilerine atfedilebilir.

İran, ödemeler için kripto para biriminin kullanımını halihazırda yasaklamıştı. Ancak ülkenin finans kurumları, ithalat için ödeme yapmak üzere yaptırım uygulanan madencilerden elde edilen kripto para birimlerini kullanabiliyor. 

Merkez bankasının ülke sınırları dışından fungible nitelikteki kripto para girişini tam olarak nasıl düzenlemeyi planladığı ise belirsizliğini koruyor.

Yazar: Dilek Sarı

Tencent, Oyun Stüdyosu ile Metaverse Alanına Hazırlanıyor

South China Morning Post’un haberine göre; Çinli oyun devi Tencent’in, metaverse odaklı yeni oyun stüdyosu için TiMi Studio Group altında bir ekip kurması bekleniyor. Tencent, internetin bir sonraki aşamasına yönelik oyunlar geliştirecek. Şirket, yeni bir stüdyo için uluslararası bir ekip kurarak son zamanlarda oldukça popüler olan metaverse alanındaki gelişmeleri hızlandırmayı planlıyor. Söz konusu çalışma ile ...

Bağlantıyı kopyala