Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

İşlem ücretleri dönüş sinyali dedi, ETH için yeşil ışık yaktı!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bu hafta başında son beş yılın en düşük seviyesine inen Ethereum işlem ücretleri ETH için yükseliş işareti olarak yorumlandı.

Ethereum blokzincirindeki işlem ücretleri (gas fee) mart ayına göre yüzde 95’lik bir düşüş yaşadı. Yaklaşık 1 ila 2 dolar arasında gerçekleştirilen Ethereum işlemleri kripto sektöründe ses getirdi.

Birçok analist Ethereum blokzincirinin tükenme noktasına geldiğini ve kullanıcıların artık başka blokzincirlere ilgi göstermeye başladığını iddia etti.

Kripto analisti Ryan Lee ise söz konusu işlem ücretlerinin pozitif olduğunu belirtti. Geçmiş veriler üzerinden görüş bildiren Lee, düşük işlem ücretleri ile ETH fiyatı arasındaki bir korelasyona değindi.

Ünlü analist ETH’de yükseliş beklediğini dile getirdi.

Ethereum (ETH) işlem ücretleri düştü: Neyi işaret ediyor?

CoinDesk’e demeç veren Bitget Research’ün baş analisti Ryan Lee şunları söyledi:

“ETH işlem ücretleri her dibe vurduğunda, genellikle orta vadede bir fiyat dönüşünün sinyalini vermiştir. ETH bu döngüden sonra güçlü bir şekilde toparlanma eğilimindedir ve söz konusu toparlanma Fed’in faiz indirimi döngüsüne denk geliyor.”

Ethereum blokzincirinin bir parçası olan gas fee, bir kullanıcının ağ üzerinde bir işlem gerçekleştirmek için ödemesi gereken maliyeti ifade ediyor. Gas fee ise gwei birimiyle temsil ediliyor.

İşlem ücretlerindeki düşüşü ele alan Bitget analisti Lee, Ethereum blokzincirindeki talebin azalmasını gerekçe olarak sundu. Diğer blokzincirlerin daha çok ilgi çektiğini belirten Lee şunları söyledi:

“Blokzincirdeki işlem ücretlerinin son beş yılın en düşük seviyesine gerilemesi, memecoin sezonunun Ethereum’un dışına taşmasına ve Solana gibi daha hızlı blokzincirlerin öne çıkmasına bağlanabilir.”

İşlem ücretlerindeki düşüş ETH’nin yakım mekanizmasını da etkiledi. Son zamanlarda enflasyonist bir yapıya bürünen Ethereum blokzincirinde 16 bine yakın ETH basıldı ve dolaşıma sokuldu.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Avustralya Merkez Bankası, CBDC için İş İlanı Açtı

Avustralya’da kripto varlıklar ile ilgili Senato soruşturması devam ediyor. Diğer yandan Avustralya Merkez Bankası (RBA), Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) araştırma ekibinde yer alacak bir pozisyon için iş ilanı yayınlayarak dikkatleri üzerine çekti. Merkez bankasının bu ilanı, ülkenin dijital para birimi oluşturma konusunda ılımlı olduğunu gösteriyor. Avustralya Merkez Bankası, CBDC Geliştirmek için İlan Açtı ...

Bağlantıyı kopyala