Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Japonya, Kripto Konusundaki Çalışmalarını Hızlandırıyor 

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Nikkei Asia‘da yer alan habere göre, Japon hükümeti, suçluların kripto para borsalarını para aklamak için kullanmasını önlemeyi amaçlayan havale kurallarını önümüzdeki baharda uygulamaya koyacak. Japonya, mevcut finans sektörü yasalarından bazılarını revize ederek, borsalar aracılığıyla suç faaliyetlerine yardımcı olmak için kripto para biriminin kullanımını düzenleme girişimlerini hızlandırıyor.

Japonya, Kripto Düzenleme Konusunda Adımlarını Hızlandırdı

Japon düzenleyiciler, suç teşkilatlarının kripto para borsalarını para aklamak için kullanmasını yasaklayacak yeni havale yasaları getirmeye hazırlanıyor.

japonya kripto konusundaki calismalarini hizlandiriyorr

Önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi muhtemel yasalar, operatörler arasında müşteri bilgilerinin paylaşılmasını gerektiren Suç Gelirlerinin Transferini Önleme Yasası’nda bir revizyon görecek. Düzenleyici değişiklik sayesinde, Japon yetkililer yasa dışı faaliyetlerde bulunan kişiler tarafından yapılan para transferlerini izlemeyi umuyor.

Paylaşılacak bazı bilgiler, başka bir borsaya kripto para gönderirken müşterinin adını ve adresini içerir. Aynı zamanda, yasalara uymayan kripto borsaları, cezai yaptırımların yanı sıra idari yönlendirme ve düzeltici emirlere tabi tutulacak.

Suç Gelirlerinin Transferini Önleme Yasası, müşteri bilgilerinin borsa operatörleri arasında paylaşılmasını gerektirecek şekilde revize edilecek. Bu adım, yasa dışı faaliyetlerde bulunan kişiler tarafından yapılan para transferlerini izlemeyi sağlayacak. Yasa, stablecoin’ler için de geçerli olacak.

Yazar: Sena Karakılıç

Concordium CCD’nin Hedefleri Neler?

Paris Blockchain Week Summit 2022’de Concordium’dan Lone Fonss Schroder’le Concordium’un sektöre kazandırdığı dinamikler, projeleri ve hedefleri hakkında konuştuk ve CCD coin hakkındaki planlarını sorduk. Concordium CCD NFT Ve Metaverse Alanında Yeni Çözümler Sunuyor İşletmeler için kurumsal blok zinciri tasarlayan Concordium’dan Lone Fonss Schroder, medya partneri olduğumuz Paris Blockchain Week Summit 2022’de sorularımızı yanıtladı. Metaverse ve ...

Bağlantıyı kopyala