Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Japonya Merkez Bankası: CBDC’nin ‘Pişirmesi Kolay’ Olmalı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Dün yapılan açıklamayla, G7 yetkililerinin, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için 13 kamu politikası ilkesini onayladığı duyuruldu. Şimdi ise Japonya Merkez Bankası (BOJ) İcra Direktörü Shinichi Uchida, CBDC‘ler ile ilgili bazı açıklamalar yaptı ve Japonya için geliştirilecek bir CBDC’nin nasıl olması gerektiğine değindi.

G7 ülkeleri arasında, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD yer alıyor.

Japonya Merkez Bankası CBDC için Ne Düşünüyor?

Japonya Merkez Bankası adına yayınlanan metinde İcra Direktörü Shinichi Uchida‘nın imzası bulunuyor. Uchida, Japonya’nın, özel ödeme yöntemleriyle yatak ve dikey olarak bir arada olabilecek bir CBDC geliştirmek isteyeceğini söyledi. Uchida’ya göre, bir CBDC geliştirilirse, bu, halk tarafından kullanılan diğer ödeme yöntemleriyle bir arada kullanılabilmeli, ayrıca nispeten planlı ve ‘pişirmesi kolay’ olmalı. Örneğin özel sektör tarafından sağlanan bir cüzdanda, özel ödeme yöntemlerine ek olarak CBDC kullanmak veya CBDC kullandıktan sonra yeni hizmetler eklemek mümkün olabilir.

japonya merkez bankasi cbdcnin pisirmesi kolay olmali

Uchida, açıklamasında şu sözlere de yer verdi:

“CBDC’yi tanıtmak hem merkez bankaları hem de özel sektör aracıları için maliyetli olacağı için CBDC yerine başka bir yöntem aramak daha iyi olabilir.”

Geliştirilen CBDC’nin halk tarafından erişilebilir olması gerektiğini vurgulayan yönetici, özel ödeme sistemleri arasında rekabetin sağlanacağına da dikkat çekti.

Uchida, konuşmasında BOJ’un şimdilik bir CBDC çıkarma planının olmadığını da vurguladı. Ancak, herhangi bir CBDC geliştirme durumunda bu görevin merkez bankasına bırakılacağının da altını çizdi.

Yazar: Hazal Orta

Çin hükümetinin Bitcoin bilmecesi: 190.000 BTC nerede?

Arkham, Çinli yetkililerin saadet zinciri projesi PlusToken’ın 194.775 Bitcoin’ine (BTC) el koyduğunu iddia etmişti. Bu BTC’ler şu anda ne durumda? 26 Kasım 2020 tarihinde, küresel çapta şok etkisi yaratan PlusToken’ın davasının nihai karar belgesi yayımlandı. PlusToken’ın kurucusu Changsha, 310 bin BTC, 9,17 milyon Ether (ETH) ve 50 milyondan fazla EOS topladı. Fonları toplayan proje, potansiyel ...

Bağlantıyı kopyala