Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

JPMorgan: Bitcoin halving, madencileri zorlayabilir

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Küresel bankacılık devi JPMorgan, yaklaşmakta olan Bitcoin halving‘in madenciler için stres testi olabileceğini söyledi. Analistler, yüksek elektrik maliyetlerine sahip madencilerin zorluk yaşayacağını açıkladı.

JPMorgandan Hindistanda Blockchain Hamlesi2

JPMorgan, halving’in madencilere etkisini değerlendirdi

JPMorgan, yaklaşan Bitcoin halving‘in madencilere etkisini değerlendirdi. JPMorgan analistlerine göre yaklaşan Bitcoin halving’i madencilere düşük ödüller ve yüksek maliyetlerle teste tabi tutabilir.

Analistler, elektrik maliyetleri daha düşük olan madencilerin halving sonrasında daha iyi performans göstereceğini belirtti. Maliyetleri daha yüksek olanların ise zorlanabileceği ifade edildi. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistlerin hazırladığı raporda, halving’in madencilerin uyum sağlama ve kârlılık becerilerini belirleyeceği kaydedildi.

Bitcoin halving, her dört yılda bir gerçekleşiyor. Halving ile birlikte BTC bloklarının madencilik ödülü yarı yarıya azalıyor. Bitcoin halving’i ile blok ödülü 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düşecek.

JPMorgan analistleri, Bitcoin’in yarıya indirilmesinin fiyat üzerinde olumlu bir etki yapsa da madenciler için zorluklar yarattığını ifade etti. Bankanın hesaplarına göre Bitcoin üretim maliyetinde 4 bin 300 dolarlık değişim yaşanacak. Halving sonrası üretim maliyeti 8 bin 600 dolara yükselecek. Analizde yüksek maliyetli üreticilerin kırılganlığının artacağı belirtildi. Bitcoin Ordinals heyecanının azalmasının madencilerin gelirleri için ek bir zorluk teşkil edeceği de aktarıldı.

Yazar: Göker Bilgiç

İspanyol El Corte Ingles, Kripto Para Dünyasına Adım Attı

İspanya’nın en önemli perakende devlerinden bir olan El Corte Ingles, kendi kripto para borsası için kolları sıvadığını açıkladı. Şirket, müşterileri için kendi kripto borsasını başlattı. Bunun için Deloitte ile bir ortaklık yapıldı. El Corte Ingles, Kripto Para Borsasını Başlattı İspanyol perakende devi El Corte Ingles, kripto para piyasasına giriş yaptığını açıkladı. Kendi kripto borsasını başlatan ...

Bağlantıyı kopyala