Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

JPMorgan’dan, Bitcoin (BTC) halving sonrası fiyat tahmini!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bankacılık devi JPMorgan, Bitcoin (BTC) fiyatının halving sonrasında 42.000 dolara kadar düşüş yaşayabileceğini belirtti. Şirket, fiyat tahminini Bitcoin madencilik krizine bağladı.

Kripto para piyasası Bitcoin (BTC) yükselişiyle adeta bahar havasına girdi. Altcoin’ler BTC’nin yüzde 10’luk yükselişine eşlik etmese de yavaş yavaş yükselmeye başladı. Kripto piyasasında boğa beklentileri oluşmaya başlarken, gözler Bitcoin halving‘ine çevrildi.

Kripto sektörünün birçok uzman ismi, Bitcoin halving’i sonrası yükselişin sürebileceği yönünde tahminde bulunurken, bankacılık devi JPMorgan’dan kritik fiyat hedefi geldi. JPMorgan, fiyat beklentisiyle ortalığı karıştırdı.

JPMorgan: Bitcoin (BTC) halving’i sonrası düşüş gelebilir

ABD’nin köklü bankacılık şirketlerinden JPMorgan, Bitcoin (BTC) için yeni bir fiyat tahmininde bulundu. JPMorgan, kripto yatırımcılarının merakla beklediği Bitcoin halving’ine değindi.

JPMorgan analistlerine göre, iki aydan kısa bir süre sonra gerçekleşmesi planlanan Bitcoin halving’inden sonra BTC fiyatı keskin bir düşüş yaşayabilir. JPMorgan, halving sonrası fiyat hedefini 42.000 dolar olarak belirledi.

BTC halving düşüş
Bitcoin (BTC)

JPMorgan analistleri, geçtiğimiz gün yayımladıkları bir raporda, halving’in blok ödülünü 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşüreceğini ve madencilerin kan kaybedeceğini ifade etti.

Fiyat tahmininde, “Madencilerin tahmini üretim maliyeti 26.500 dolar, bu da halving etkinliğinin ardından mekanik olarak ikiye katlanarak 53.000 dolara çıkacak.” denildi.

Analistler, madencilerin üretim maliyetlerinin artması ve Bitcoin’deki coşkunun halving sonrasında kaybolmasıyla fiyat düşüşünün geleceğini öngördü.

JPMorgan, “42.000 dolarlık tahmin aynı zamanda Bitcoin yarılanmasının neden olduğu coşkunun Nisan ayından sonra azalmasıyla birlikte Bitcoin fiyatlarının da sürükleneceğini öngördüğümüz seviyedir.” dedi.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Metaverse Uçarken, Kazanan Çip Üreticileri Olacak

Metaverse kavramı, son zamanların en çok konuşulan konusu. Analistler de şu sıralar gözünü, metaverse ile birlikte önemli kazançlar sağlayacak sektörlere çevirmiş durumda. Yüksek bilgi işlem gücü gerektiren metaverse, bu açıdan çip üreticilerine büyük faydalar sağlayacak gibi duruyor. Metaverse ile Çip Üreticileri de Gülecek CNBC, metaverse ve çip üreticileri arasındaki ilişkiyi mercek altına alan bir yazı ...

Bağlantıyı kopyala