Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

JPMorgan’dan Curve krizi yorumu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Merkezi olmayan finans (DeFi) dünyası son zamanlarda Curve Finance tarafından yaşanan bir saldırının etkisiyle sarsıldı. Ancak, JPMorgan’ın yeni bir analizi, bulaşıcılığın yönetildiğini, fakat DeFi ekosisteminin genel olarak daralma sürecinde olduğunu ifade ediyor.

Curve Saldırısı DeFi Ekosistemini Sarsıyor Ancak Kontrol Sağlandı

JPMorgan analistlerine göre, yakın zamanda gerçekleşen Curve Finance saldırısının DeFi (merkeziyetsiz finans) ekosistemi üzerindeki bulaşıcı etkisi başarılı bir şekilde yönetildi.

Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğünde hazırlanan bir rapora göre, CRV tokeninin fiyatındaki düşüş, özellikle bu tokeni teminat olarak kullanan DeFi platformlarına bulaşmasına yol açmış olsa da bu durum etkili bir şekilde halledildi. Fakat, DeFi ekosisteminin geneli hala bir daralma ya da durgunluk sürecinde olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz pazar günü, Curve Finance, yerel CRV tokeninin değerinin düşmesine ve şirketin kurucusu Michael Egorov’un 100 milyon doları aşkın borcunun tasfiye riski ile karşı karşıya kalmasına yol açan bir saldırının hedefi oldu.

Egorov, çeşitli DeFi borç verme platformlarından büyük miktarda borç almış, bu borçlar için teminat olarak CRV kullanmış ve çoğunlukla stablecoin satın almıştı. Bu büyük ölçekli borçların tasfiyesi, CRV’nin çeşitli likidite havuzlarında bir ticaret çifti olarak kullanılması nedeniyle, diğer DeFi protokollerinde olumsuz bir etki yaratabilirdi.

Yazar: Burak Köse

Matrixport, Bitcoin’in bir ayda iki yıllık rekoru kırmasını bekliyor

Kripto para sektörünün önde gelen finansal hizmet platformu Matrixport, son gelişmeler ışığında Bitcoin (BTC) fiyatının geleceğine dair bir tahminde bulundu. Geçtiğimiz saatlerde internet sitesi üzerinden resmi raporunu paylaşan Matrixport analistleri Bitcoin’in önümüzdeki Şubat ayına kadar 50 bin dolar seviyesini aşacağını tahmin etti. Şirket, kriptodaki yükseliş tahminini SEC’in spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) onay vereceği ...

Bağlantıyı kopyala