Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

JPMorgan’ın Ethereum “hayal kırıklığı”

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Bankacılık devi, Shanghai yükseltmesinin ardından yaşananların hayal kırıklığı yarattığını vurguladı.

JPMorgan’a gör Ethereum, gerçekleştirilen yükseltmenin ardından ağ faaliyetleri açısından beklentilerin altında kaldı.

JPMorgan’ın Nikalaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistleri, paylaşılan bir notta şu ifaeleri kullandı:

“The Merge’den kaynaklanan proof-of-work algoritmasından proof-of-stake’e geçiş süreci, Ethereum’un enerji tüketiminin %99 oranında azaltılması anlamını taşırken, bununla birlikte Ether arzı da daralıyor.
Shanghai yükseltmesinden bu yana stake edilen Ether miktarı %50 oranında arttı (Shanghai yükseltmesinden beri stake edilen Ether miktarı yüzde 50 yükseldi) ve ağ aktivitesinde yaşanan artış büyük hayal kırıklığı yarattı”

Bazı düşüşler görüldü

JPMorgan analistleri, Ethereum ağında gerçekleştirilen günlük işlemlerin, günlük aktif adreslerin ve DeFi protokollerinin TVL’sinin düşüşler yaşadığını kaydetti.

Ethereum faaliyetlerinde yaşanan düşüşte, FTX ve Terra’nın çöküşünün yanı sıra, ABD regülatörlerinin kripto para sektörü üzerindeki baskısı da önemli bir etmen olabilir.

Analistler, Shanghai yükseltmesinin olumlu taraflarının sınırlı kaldığına inanıyor. Yükseltme ile birlikte Ethereum doğrulayıcıları, ağda kilitlenen stake edilmiş Ether’leri geri çekme fırsatına kavuşmuştu.

Yazar: Cem Yavuz

Bakan Şimşek’ten kripto varlık açıklaması: Nihai aşamaya geldik

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirdiği sunumda 2022 yılı Sayıştay denetim raporundan 2024 yılı gider bütçelerine kadar bir dizi konuya değindi. Bakan Şimşek’in sunumu sırasında, kripto varlıklarla ilgili olarak Türkiye’nin geldiği nokta ve bu alandaki çalışmaların son durumu hakkında da bilgilendirme yaptı. Şimşek’ten FATF standartlarına vurgu Mali Eylem Görev ...

Bağlantıyı kopyala