Bitcoin (BTC) $ 61,864.58 0.74%
Ethereum (ETH) $ 2,403.77 0.94%
BNB (BNB) $ 561.28 0.95%
Solana (SOL) $ 141.78 1.27%
XRP (XRP) $ 0.529598 0.93%
Cardano (ADA) $ 0.347451 1.13%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108484 1.09%
Al veya Sat Paribu

JPMorgan’ın Tether raporuna CEO’dan yanıt gecikmedi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD’nin köklü bankacılık kuruluşu JPMorgan, geçtiğimiz gün açıkladığı raporda stablecoin ihraççısı Tether hakkındaki yorumlarını paylaştı. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, şirketin ABD’li kurumların kıskacında olduğunu belirtti.

Rapora göre ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), USDT ihraççısının özellikle yurt dışındaki kullanımına müdahale ediyor. Tornado Cash örneğini paylaşan JPMorgan analistleri, Tether’in başta itiraz etse de günün sonunda düzenleyici kurumlara boyun eğdiğinin altını çizdi.

OFAC, 2022 yılında kripto karıştırıcısı Tornado Cash’in faaliyetlerini yasaklama kararı aldı. USDT ihraççısı Tether, ilk başta söz konusu cüzdan adreslerine müdahale etmek istemese de sonradan yaptırım kapsamına giren kripto cüzdanlarındaki varlıklarını dondurdu.

JPMorgan analistleri, Avrupa ve ABD’de beklenen yeni düzenlemelerin Tether üzerinde baskı yaratmasını bekliyor.

Tether CEO’sundan yanıt geldi: Kıskanıyorlar

Yatırım bankasının araştırma raporunun ortaya çıkmasının ardından Tether CEO’su Paolo Ardoino’dan yanıt geldi. Ardoino, JPMorgan’ın raporunu kıskançlık olarak yorumladı:

JPMorgan, on yıldır görmezden geldikleri finansal ve ödeme hizmetlerinin evrimindeki değişimi şimdi fark ettiği için şirketimizin konumunu kıskanıyor.” 

ABD merkezli stablecoin ihraççısı Tether, 2023’ün son çeyreğinde 2 milyar 850 milyon dolar net kâr ettiğini açıklamıştı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Ledger ve Coinbase’den kripto adına önemli bir iş birliği

Ledger ve Coinbase, kripto alım satımını ve varlıkların borsadan kişisel cüzdana aktarımını kolaylaştırmak için iş birliğine gitti. Cointelegraph’ın yaptığı bir habere göre, Ledger ve Coinbase’den önemli bir hamle geldi. Kripto sektörünün önemli iki şirketi, kripto alım satımını daha kolay bir hale getirmek ve varlıkların merkezi borsa ile kişisel cüzdan arasındaki transferini kolaylaştırmak için harekete geçti. ...

Bağlantıyı kopyala