Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Kanada’da kripto paralara güven azaldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kanada’nın nüfusu en yüksek eyaleti Ontario’da kripto paralara ilişkin araştırma yapıldı. Eyaletin piyasa düzenleyicisi Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’nun (OSC) gerçekleştirdiği ankette yatırımcıların kripto varlıklarına ilişkin bilgi ve görüşleri ele alındı.

Araştırmaya göre Kanadalıların kripto sahipliği geçen yıl yüzde 23 oranında geriledi. Kripto sahiplerinin satın alımlardan kaynaklı pişmanlıklarının arttığı ve varlıkların değerinde ciddi düşüşler yaşandığı belirtildi. Bu yıl ankete katılanların yaklaşık yüzde 10’unun kripto sahibi olduğu aktarıldı.

Kanadalıların kriptonun ekonomide önemli bir rol oynadığını veya oynayacağını daha az düşündüğü ifade edildi. Önümüzdeki 12 ay içinde kripto satın almayı planlayanların sayısının da azaldığı aktarıldı.

Kanadalıların kripto satın almak için en önemli nedeninin ‘tasarruf hesabından yüksek getiri’ olduğu bildirildi. Spekülatif yatırım ya da teknolojiye olan inanca dayalı uzun vadeli yatırımların da nedenler arasında yer aldığı kaydedildi. Satın almama nedenleri arasında ise finansal riskler ve volatilite, devlet desteğinin olmaması ve dolandırılma olayları oldu.

OSC Yatırımcı Ofisi Direktörü Tyler Fleming, geçen yıl Kanadalıların kripto varlıklara ilişkin tutumları ve niyetlerinde çok büyük değişiklikler olduğunu belirtti. Fleming, anketin yatırımcı görüş ve terchilerinde nasıl değişiklikler meydana geldiğine dair önemli ayrıntılar sunduğunu ifade etti.

Yazar: BTCHaber

Mt Gox harekete geçti: 107.000 BTC taşındı

Feshedilen kripto borsası Mt Gox, 107.000 Bitcoin’i (BTC) hareket ettirdi. 7 milyar dolarlık BTC’yi taşıyan şirket, kripto para piyasasında satış paniği yarattı. Bir dönemin en popüler kripto borsalarından birisi olan Mt Gox, müşterilerinin varlıklarını ödemek amacıyla girişimlerini sürdürüyor. Feshedilen borsa, elinde bulunan Bitcoin’leri (BTC) hareket ettirdi. Mt Gox’un hamlesiyle birlikte, kripto para piyasasında düşüş meydana ...

Bağlantıyı kopyala