Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Keplr Nedir, Nasıl Keplr Cüzdanı Oluşturulur?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Keplr, Cosmos ekosistemini destekleyen açık kaynaklı bir web uygulaması, mobil uygulama ve tarayıcı uzantısı cüzdanıdır.

Tıpkı MetaMask gibi Chromium tabanlı tarayıcılarda kullanılabilir.

Bu yazımızda nasıl Keplr cüzdanı oluşturabileceğinizi görsellerle adım adım anlatacağız. Cüzdanınızı kurarken verilen kurtarma kelimelerinizi not almanız ve güvenli bir şekilde saklamanız gerekiyor. Kurtarma anahtarınızı kaybeder veya başkalarıyla paylaşırsanız cüzdanınızın içerisindeki fonları kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Hazırsanız başlayalım.

Tarayıcı uzantısını indirme:

1- Chrome Web Mağazası’nı açın. Ardından, arama çubuğuna Keplr yazın.

cüzdan kurulumu

2- İndirdiğiniz uzantıya tıklayın, ekranda bu şekilde bir sayfa belirecek.

kripto para cüzdan kurulumu

3- Eğer halihazırda bir cüzdanınız varsa “Import existing account” seçeneğin tıklayarak kurtarma anahtarınızla cüzdanınızı içe aktarabilirsiniz. Eğer cüzdanınız yoksa “Create New Account” seçeneğine tıklayarak yeni bir hesap oluşturmak için ilk adımı atın.

kripto para cüzdan kurulumu
Keplr Wallet kurtarma anahtarı

4- Bu kısımda verilen 12 kelimelik kurtarma anahtarını oturumunuzu kapatırsanız veya şifrenizi unutursanız, cüzdanınızı geri yüklemek için kullanabilirsiniz.

Dikkat: Bu anımsatıcı ifadeyi kaybederseniz, cüzdanınızın yanı sıra içindeki tüm varlıkları da kaybedeceğiniz anlamına gelir. Bu nedenle, anımsatıcınızı çok dikkatli bir şekilde saklamalısınız.

5- Bir sonraki adımda Keplr Wallet, kurtarma kelimelerinizi doğru sırayla yazmanızı isteyecek. Kurtarma kelimelerinizi sırasıyla yazdıktan sonra devam etmek için “Done” butonuna tıklayın.

Tebrikler, cüzdan oluşturma işlemini tamamladınız. Bundan sonra, Bitti’ye tıklayın.

İşte hepsi bu kadar!

Keplr cüzdanınız varsayılan olarak Cosmos ağında gelir. Biz yazımızın devamında örnek olarak herhangi bir ağı Keplr cüzdanınıza nasıl ekleyeceğinizi göstereceğiz.

Keplr cüzdanına Cudos Network’e bağlama

1- Cüzdanınızı Cudos ağına bağlamak için Cudos Dashboard’a gidin

2- Oturum açmak için “Connect to Keplr Wallet” butonuna tıklayın.

wallet nasil kullanilir

3- Ekranda yeni bir sekme belirecek ve cüzdanınıza yeni bir ağ eklemek için erişim izni vermeniz istenecek.

kepler nasil kullanilir

4- “Approve” butonuna tıklayarak işlemi onaylayabilirsiniz. Sonrasında cüzdanınızı açarak sayfanın en üst kısmında yer alan “Cosmos Hub” seçeneğine tıklayın. Açılan menüde CudosNetwork seçeneğine tıklayın.

İşte hepsi bu kadar. Keplr Wallet hesabınız oluşturuldu ve Cudos Network başarıyla eklendi.

cudos ağı nasıl eklenir

Cüzdanınızı kurduktan ve Cudos ağına bağladıktan sonra, ödül kazanmak için stake edebilir ve ağ yönetişimine katılarak, aktif teklifleri oylayarak ve akıllı sözleşmeleri dağıtarak ağın geleceğinde söz sahibi olabilirsiniz.

Yazar: Tuncay Aydıner

Bitcoin Madencisi CleanSpark, Madencilik Tesisi Satın Aldı

Kripto para sektöründe son dönemde birçok satın alma işlemi gerçekleştiriliyor. Bu kez Bitcoin madencisi CleanSpark, Bitcoin madencisi Waha Technologies’den 16.2 milyon dolara 36 megavatlık bir madencilik tesisi satın aldığını açıkladı. CleanSpark, Madencilik Tesisi Satın Aldı Bitcoin madencisi CleanSpark, ABD’nin Georgia eyaletindeki bir tesis ve Bitcoin madencilik teçhizatı için 25.1 milyon dolar harcadı. Yapılan basın açıklamasına ...

Bağlantıyı kopyala