Bitcoin (BTC) $ 61,901.59 0.13%
Ethereum (ETH) $ 2,416.01 0.36%
BNB (BNB) $ 562.46 1.04%
Solana (SOL) $ 142.48 0.08%
XRP (XRP) $ 0.529275 0.22%
Cardano (ADA) $ 0.349312 0.59%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10881 0.42%
Al veya Sat Paribu

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı? (1-8 Mayıs)

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para dünyasında birçok önemli gelişme yaşanmaya devam ediyor. Bizde bu hafta kripto para sektöründe yaşanan önemli gelişmeleri sizler için derledik.

Ronin Saldırısı ve Kuzey Kore Bağlantısı Giderek Güçleniyor

Kısa bir süre önce sizlerle Axie Infinity’nin Ethereum yan zinciri Ronin’in saldırıya uğradığını ve saldırıların arkasında Kuzey Kore şüphelerinin giderek arttığını belirtmiştik. Son olarak ABD Hazinesi, Ronin saldırısıyla ilişkili olan ve Lazarus Group’a ait üç yeni adresi onayladı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 1 8 mayis 2

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

TOGG’un Resmi Twitter Hesabı Çalındı

Ülkemizin merakla beklenen ilk yerli otomobili TOGG bir siber saldırı ile gündeme geldi. TOGG’un resmi Twitter adresi olan TOGG2022 hackerlar tarafından kısa süreliğine ele geçirildi. Hesap üzerinden gönderilen linklere tıklanmaması gerektiğini tavsiye ediyoruz.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 1 8 mayis 3

Hesabı ele geçiren hackerlar, ünlü spor giyim markası olan Nike’ın geçtiğimiz aylarda satın aldığı NFT tasarım şirketi RTFKT’nin sözde NFT koleksiyonunun linklerini bıraktı. 

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kripto Piyasasının 2022 1. Çeyrek Karnesi

2022 yılının ilk çeyreğini göz açıp kapayıncaya kadar geride bıraktık. 2021 yılı, genel olarak kripto para piyasasının çok daha öne çıktığı bir yıl olarak değerlendirilirken, 2022 de oldukça önemli olaylara ve gelişmelere sahne oldu. Kripto para piyasasının 2022 yılı 1. çeyrek boyunca öne çıkan gelişmelerini ise CoinGecko, 2022 1. Çeyrek Raporu’nda bir araya getirdi.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 1 8 mayis 5

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Terra Topluluk Üyesinden UST Talebine Hız Katacak 3 Protokol

Stablecoin yarışında 3. sıraya yükselen Terra’nın UST‘si, emin adımlarla yoluna devam ediyor. Kısa süre önce bir Terra (LUNA) destekçisi, UST’ye yeni ilgi çekebilecek, merakla beklenen 3 DeFi protokolüne işaret eden bir tweet dizisi yayımladı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 1 8 mayis 4

Terra (LUNA) ekosistemiyle ilgilenen topluluk üyeleri, Terra’nın UST stablecoin’ine olan talebi katalize edebilecek üç protokol belirledi. Luna_Studio_ isimli Twitter hesabı, bu protokolleri sırasıyla yayımladı.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Otomobil Üreticileri Toyota ve Nissan Metaverse’e Giriyor

Japonya merkezli iki dev otomobil üreticisi Toyota ve Nissan blockchain yenilikleri için ilk adımı attı. Toyota ve Nissan, metaverse’e giriş yaptıklarını açıkladı. Nissan metaverse’e sanal showroom ve diğer etkinlikleri getirecekken, Toyota ise çalışma alanları ve çalışma toplulukları için metaverse’e giriş yapıyor.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 1 8 mayis

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar: Sena Karakılıç

Beklenen faiz indirimi geliyor: Bitcoin nasıl etkilenecek?

Citi Research analistlerine göre Fed faiz indirimine hazırlanıyor. Analistler, önümüzdeki yaza kadar faiz indirimlerinin devam edeceğini söyledi. Kripto para piyasasının gözü kulağı ABD’den gelecek makroekonomik verilerde. ABD’nin Mart 2022’den beri devam ettirdiği sıkılaşma politikası, kripto para piyasasına para girişlerini kısıtlamıştı. Birçok analiste göre sıkılaşma politikasında yolun sonuna gelindi. Citi Research, geçtiğimiz Cuma günü yayımladığı bir ...

Bağlantıyı kopyala