Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı? (20-27 Şubat)

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Bilindiği üzere geride bıraktığımız haftanın tüm dünyanın da yakından takip ettiği gibi Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim oldu. Peki bu gergin ortamın içerisinde kripto para dünyasında geçtiğimiz hafta neler yaşandı? Birlikte göz atalım.

Dünya İki Savaşa da Hazır Değil!

BTCHaber yazarlarından İslam Memiş bu haftaki yazısında Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimi ele aldı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 20 27 subat 6

İslam Memiş yazısında şu ifadeleri kullandı:

Rusya-Ukrayna gerginliğinde ikinci haftaya girdik. Rusya’nın Ukrayna’yı Salı veya Çarşamba günü işgal edeceğini iddia eden ABD Başkanı Joe Biden, Cuma gecesi yeni bir açıklama yaparak saldırının önümüzdeki bir iki gün içerisinde başlayacağını söyledi. Neler oluyor kimse bilmiyor! Gerçek bir savaş olursa piyasalar başını alır gider! Yani, teknik denilen hiç bir şey olmaz. En önemlisi de bu sürecin aynı Kovid-19 gibi yıllarca sürebileceği riski. Başlar ise çorap söküğü gibi devamı gelir.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Avrupa Birliği, Bitcoin’i Yasaklamak için Harekete Geçti

Alman kripto para birimi medya kuruluşu BTC-ECHO’nun yayımladığı bir rapora göre, Avrupa Birliği‘nin yasama organı Avrupa Parlamentosu, Bitcoin (BTC) ve diğer İş kanıtı (PoW) kripto para birimlerini yasaklamak için harekete geçti.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 20 27 subat 5

Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) çerçevesinin son taslağı ise bu noktayı da içeriyor. Öyle ki çok beklenen bu kripto para birimi düzenlemeleri paketi, “çevresel olarak sürdürülemez” fikir birliği mekanizmasını yasaklayan bir hüküm içeriyor.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bitcoin Neden Düşüyor?

Geride bıraktığımız hafta lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yatırımcılarını korkuttu. Yaşanan gerilimin ortasında Bitcoin 34 bin dolar seviyelerine kadar gerilemişti.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 20 27 subat 4

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyon ilan etmesiyle birlikte kripto para piyasası Bitcoin liderliğinde düşüş yaşadı. Bunun yanında piyasalardaki belirsizlik, doğrudan Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine de yansıdı.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Putin’in Açıklamaları Sonrası Bitcoin’de Dalgalanma Yaşandı

Geçtiğimiz haftanın başında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ulusa sesleniş yaptı. Rusya liderinin yaptığı açıklamalar sırasında Bitcoin’in (BTC) fiyatı oldukça dalgalı hareketlere tanık oldu.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 20 27 subat 1

Rusya Başkanı Vladimir Putin‘in halka seslenişi sırasındaki açıklamaları sonrası Bitcoin fiyatında ani bir düşüş yaşandı. 38.680 dolar seviyesinden 37.500 dolar seviyesine kadar geriledi.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bitcoin Yükseldi! 663 Milyon Dolar Tasfiye Edildi

kripto para piyasası, son olarak Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş durumunun ciddileşmesi üzerinde oldukça kararsız bir çizgide ilerliyor.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 20 27 subat 3

Öyle ki ABD Başkanı Joe Biden‘ın Rusya hakkındaki konuşması ile birlikte anlık bir yükseliş yaşayan Bitcoin (BTC), sonrasında anlık bir sıçrama yaşayarak yatırımcılarını şaşırttı.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar: Sena Karakılıç

Haftanın en çok etkileşim alan kripto paraları

Anlık değişen piyasalar ile global ve Türkiye’de bu haftanın en çok etkileşim alan kripto para birimlerini hazırladık. Detaylar trend coinler sayfamızda! Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), kripto para piyasası üzerindeki etkisiyle altcoin’lerin yukarı veya aşağı yönlü hareket etmesinde en önemli etmendir. Bitcoin’deki hareketlilik, birçok altcoin’i hakimiyetinden dolayı etkisi altına almaktadır. Kripto yatırımcıları, piyasanın koşullarına ...

Bağlantıyı kopyala