Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı? (9-16 Ekim)

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Her geçen gün kripto para sektöründe daha fazla gelişmeye devam ederken her hafta kripto para sektörü ile ilgili birçok yeni gelişme yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler’den Merkez Bankalarına Faiz Çağrısı

Birleşmiş Milletler ajansı bugün yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) ve diğer ülkelerin merkez bankalarına çağrıda bulundu. Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, merkez bankalarının faiz artırımını durdurması gerektiği belirtildi.

bmgk birlesmis milletler guvenlik konseyi aa 1476628

Merge Ethereum’un Piyasa Değerine Yaramadı

Ethereum Blockchain ağı oldukça önemli bir yükseltmeyi geride bıraktı. Yıllardır kullandığı Proof of Work (PoW) konsensüsünü bırakarak Proof of Stake (PoS) mekanizmasına geçiş yapan Ethereum, verim konusunda ise yüzde 99.95 daha az enerji tüketir hâle geldi. Ancak Ethereum’un (ETH) piyasa değeri Merge gerçekleştiğinden beri yüzde 20’nin üzerinde azaldı.

merging ethereum3

Bitcoin Madencilik Gelirleri Eylül Ayında Düştü

The Block verilerine göre, Bitcoin madencilik gelirleri, Eylül 2022’de yüzde 16.2 oranında düşüşle yaklaşık 550.5 milyon dolara gerileyerek, son 6 ayda 5. kez düşmüş oldu. Gelirler, Kasım 2020’den bu yana en düşük toplama ulaştı.

kripto para madencilik makinelerine el konuldu

Bitcoin Madencilik Hash Oranı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Kripto para sektörü son dönemde hızlı bir şekilde gelişme kaydederken, piyasanın inişli çıkışlı hareketleri ile kripto odaklı şirketler bu durumdan oldukça etkileniyor. Son olarak Bitcoin‘in fiyatı 20.000 doların altında hareket ederken, varlığın madencilik faaliyeti, madenciler arasındaki rekabeti artırmaya devam ediyor. Sonuç olarak, Bitcoin madenciliği hash oranıyeni bir rekor seviyeye ulaşmış durumda.

Robert Kiyosaki’den Bitcoin ile İlgili Değerlendirme

Son dönemde birçok isim kripto para birimleri hakkında değerlendirmelerde bulunuyor. Bu kez en çok satan kitabı Rich Dad, Poor Dad’in ünlü yazarı Robert Kiyosaki, dolarının gelecek yıl Ocak ayına kadar çökeceğini iddia ediyor. Fed faiz oranlarını yükseltmeye devam ederken Bitcoin‘i satın alınacak yatırımlardan biri olarak adlandırdı.

robert kiyosakiden bitcoin ile ilgili degerlendirmew 1

Yazar: Sena Karakılıç

ETF Sorununa Çözüm

Bir borsa yatırım fonu yani ETF, yatırım yaptığı ürünü piyasadan gerçekten satın alır. Daha sonra buna dayalı olarak çıkardığı hisse senetlerini klasik borsalarda alım-satım için piyasaya sürer. Böylece klasik borsa yatırımcısı başka prosedürlerle uğraşmak zorunda kalmadan, hazır kurulu ve alışık olduğu sistemle ETF’in aldığı bu ürüne kolayca yatırım yapabilir. Piyasadan gerçekten Bitcoin satın alacağı için ...

Bağlantıyı kopyala