Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

Kripto Para Dünyasında Geçtiğimiz Hafta Neler Yaşandı?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Her geçen gün kripto para piyasasına olan güven artıyor. Bu güven ile birlikte kripto para dünyasında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki geride bıraktığımız hafta kripto para dünyasında neler yaşandı? Birlikte göz atalım.

1-Piyasalar Şubat’ta Nasıl Olabilir?

BTCHaber yazarlarından İslam Memiş piyasaların Şubat ayında nasıl olabileceği hakkında bir yazı yayımladı.

kripto para dunyasinda gectigimiz hafta neler yasandi 2

İslam Memiş yazısında şu konulara değindi:

Şubat ayı için TL’nin pozitif ayrışacağını öngörüyorum. Özellikle dış politikadaki gelişmeler ve 10 milyar dolarlık dövizin TL’ye dönüştürülmesi, TL’ye olumlu katkı sunacağını düşünüyorum. Dolar/TL kurunda 12,60-12,20 lira aralığını, altının gram fiyatında 750-720 lira aralığını beklemeyi sürdüreceğim. Üç haftadır bu beklentimi sizinle paylaştığımı anımsatmak isterim.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2-Bitcoin 40.500 Doları Aştı, 240 Milyon Dolar Tasfiye Edildi

Bitcoin (BTC) yine yatırımcısını sevindiren bir gün yaşadı. Son bir haftadır 37.000 dolar sınırında gezinen lider kripto, bugün hızlı bir atılım yaparak 40.570 dolar seviyesine kadar çıktı. Bununla birlikte lideri takip eden altcoinlerde ise artış gözlemlendi.

kripto para dunyasinda gectigimiz hafta neler yasandi 3

Özellikle Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX) son 24 saatte yaklaşık yüzde 14 artış yaşadı. Ethereum (ETH) ise yüzde 11 değer kazarak 3.000 dolar seviyesine yeniden yaklaştı.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

3-Arizona Eyalet Senatöründen Shiba Inu ve Dogecoin Yorumu

Arizona Eyalet Senatörü Wendy Rogers, Shiba Inu ve Dogecoin‘ini anlamadığını söyledi. Ancak insanların istedikleri kripto para birimlerini satın alabilmeleri gerektiğini de savundu.

kripto para dunyasinda gectigimiz hafta neler yasandi 4

Arizona Eyalet Senatörü Wendy Rogers, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin emlak vergilerinden muaf tutulmasını da önerdi.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

4-Steven Cooper, Shiba Inu Fiyatı ile İlgili Öneride Bulundu

Bigger Entertainment plak şirketi sık sık Shiba Inu (SHIB) yakım haberi ile gündeme geliyor. Bu kez Bigger Entertainment plak şirketinin sahibi Steven Cooper, SHIB fiyatının 0,01 dolara ulaşmasına yardımcı olacak bir öneride bulundu.

kripto para dunyasinda gectigimiz hafta neler yasandi 5

Bigger Entertainment’ın sahibi Steven Cooper Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Shiba Inu fiyatının 0,01 dolara ulaşması için SHIB topluluğunun dışına yayılmayı hedeflediğini söyledi.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

5-Bitcoin Büyük Düşüş ve Sebepleri 

Bitcoin tarihindeki ilk büyük düşüş 2012’in Ağustos ayında yaşandı. Bu ilk düşüşte yüzde 56 oranında değer kaybetti. Ancak belki de Bitcoin’in tarihindeki en ünlü düşüş olarak bilinen yıl ise 2013 yılı.

kripto para dunyasinda gectigimiz hafta neler yasandi 6

2013’ün Nisan ayında Bitcoin’in fiyatı yüzde 83’lük bir düşüş ile 45 dolara kadar gerilemişti ve bu düşüş piyasadaki birçok yatırımcıyı paniğe sürüklemişti. Diğer büyük düşüşlere buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar: Sena Karakılıç

Yellen: Kripto, Rusya’nın Kaçmak için Kullanabileceği Bir Sektör Olamaz

Şu sıralar Rusya – Ukrayna savaşının tam da ortasındayken ve Rusya, bu nedenle Batılı ülkelerden gelen finansal yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Durum böyle olunca da Rusya’nın bu yaptırımlardan kaçabilmesi için kripto para birimlerini kullanıp kullanmayacağına dair sorular ortaya çıkmaya başladı. Bu soru, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen‘a da soruldu. Yellen, kripto para birimleri ve Rusya ...

Bağlantıyı kopyala