Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

“Kripto şirketlerinin müşteri iletişiminde ihlaller var”

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Aracı firmaları ve döviz piyasalarını denetlemekle görevli Finans Endüstrisi Düzenleme Kurumu (FINRA), kripto para sektörünü ele alan bir rapor paylaştı.

FINRA’nın geçtiğimiz gün paylaştığı rapora göre üye şirketlerin bir kısmının müşterilerine kripto paraların nakit veya benzerleri gibi çalıştığına dair yanlış beyanda bulunuyor. SEC’e bağlı kurum, şirket-vatandaş-komisyoncu ilişkilerinde adil ve dengeli olunması gerektiğini belirtti.

500 farklı perakendecinin iletişimini analiz eden FINRA, kripto ile ilgili kurulan iletişimlerin yüzde 70’ine yakınının kuralları ihlal etme ihtimali üzerinde durdu. Yetkilikler, birkaç firmanın potansiyel ihlallerin çoğundan sorumlu olduğunun altını çizdi.

FINRA Reklam Düzenleme Departmanı yöneticisi Ira Gluck, basına verdiği demeçte kripto varlık hizmetlerinde yeterli bilgilerin verilmesi gerektiğini açıkladı:

“Kripto pazarındaki büyüme ve artan ilgi nedeniyle sorunlu iletişimlerin yol açması muhtemel zararlar da artıyor. Kripto yatırımı veya hizmetinde iletişime geçen kişilerin yeterli bilgiye sahip olması ve riskleri ele alması gerekiyor.”

Üye şirketlerin müşterileriyle kurduğu iletişimi irdeleyen FINRA, basılı ve dijital reklamları en küçük detayına kadar inceliyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Adidas, Metaverse için NFT Koleksiyonu Başlatıyor

Metaverse ve NFT’ler hızla gelişmeye devam ediyor. Daha önce metaverse‘e adım atan Adidas, şimdi ise yeni NFT koleksiyonları ile metaverse’ü buluşturuyor. İkonik giyim şirketi, sahiplerine özel ürün indirimlerine erişim ve NFT topluluğunun geleceğinde söz sahibi olma olanağı veren NFT’lerle yarın “Into the Metaverse” adlı koleksiyonunda piyasaya sürüyor. Adidas Metaverse ve NFT’lere Odaklanıyor  Koleksiyonda Bored Ape ...

Bağlantıyı kopyala