Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

kriptografik’te Melis Hazal Karagöz’ün Konuğu Turan Sert Oldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla kriptografik’in yeni bölümü yayınlandı. kriptografik’te bu hafta Melis Hazal Karagöz’ün Turan Sert konuğu oldu. Turan Sert ile merkeziyetsiz finansın geleceği ve kripto varlıklara yeni regülasyonların gelip gelmeyeceğini hakkında konuşuldu.

Konu Başlıkları

  • Merkeziyetsiz Finans Nereye Gidiyor?
  • Kripto Varlıklarda Regülasyon
  • Merkeziyetsiz Finansın Geleceği

Neler Konuşuldu?

-Melis Hazal Karagöz Turan Sert’e “Merkeziyetsiz Finans Nereye Gidiyor?” diye sordu:

Turan Sert “Geniş açıdan bakmak gerekirse aslında bu bizim fiziki dünyadan dijitalleşmeye geçmediğimiz süreçteki zamanlardan bir tanesi. İlk ve en önemlisi halk arasında internetin başlaması ile internetin başlaması her şeyi değiştirdi. Özellikle bilginin akması anlamında bir buna bağlı olarak, dijital dünyada ve sonrasında bunun farklı farklı evrelerinden geçtik. Bunların hepsi 1.0 da ilk başladı ve internet vardı her şey çok güzeldi; bağımsız bireyler vardı ama o sırada kullanıcı açısından çok pratik değildi. Sonra 2.0 geldi işte girişim sermayeleri ve para akışı sağlandı buraya ve yatırımlar gelmeye başladı. Burada Google var Facebook gibi uygulamalar çıktı .Sonrasında da yeni bir hareket olarak da 3.0 başladı. Başlamasının temel dayanaklarından biri blokzincir oldu” dedi.

-Melis Hazal Karagöz Turan Sert’e ” Metaverse Dünyasına Nasıl Dahil Olacağız?” diye sordu:

Turan Sert “Yani dediğim gibi önce iletişimle başlamıştık ilk internetin girişimiyle ondan sonra blok zincirinin gelmesiyle aslında bir nevi Finans alanında bir dijital dünyada parasal olarak değer saklayabilmeyi ve değeri transfer edebilmeyi koymuştuk. Şimdi de geçirebileceğimiz bir yere geliyoruz pandemi birlikte zaten işte okullarımız daha işte öğrenciler, biz işyerlerinde uzaktan bir araya gelebilmeyi yavaş yavaş yaşamaya başlamıştık. Bu tabi şöyle oluyor; ondan söylemek lazım genelde bu her tür yenilik aslında bir nevi ilk başta özel kullanımı anlamında mevcut olana aynen geçirebilme yani taklit etmek yolundan gidiyor sonrasında yeni yeni olasılıktan yeni yeni fırsatlar çıktığını görüyoruz. Bu şey gibi internet ilk çıktığı zaman belki hatırlarsınız şey vardı gazeteler mesela Aynen alırlar rastgele çıkmış alırlar fotoğraflarını koyarlardı sonrasında işte ne oldu haberler tıklamalar, insanların yorum yapması ile birlikte çok daha interaktif bir hale görüp insanlar gazeteci olmaya başladı. Şimdilik benzerini burada yaşayacağız yani ilk başta yaşadığımız pandemi sürecinde sadece ekranlardan bakarak birbirimize yetişim kurarken şimdi bunun yeni yeni potansiyelleri çıktığını göreceğiz” şeklinde konuştu.

Yazar: Sena Karakılıç

Binance’in 100 Dolarlık Airdrop’una Eleştiriler Devam Ediyor!

Kahramanmaraş merkezli ikiz depremlerden sonra 100 dolarlık airdrop duyuran Binance, eleştiri almaya devam ediyor. Daha önce şirketin yaptığı yardım çalışmalarıyla ilgili kafa karışıklıklarını gündeme getirmiştik. Henüz bu konuyla ilgili bir geriş dönüş yapılmadı. Ancak Binance Türkiye, Twitter hesabı üzerinden, yaptığı yardımlara ilişkin yeni bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşım, özellikle airdrop konusunda, yine birçok eleştiri aldı. ...

Bağlantıyı kopyala