Bitcoin (BTC) $ 61,864.58 0.74%
Ethereum (ETH) $ 2,403.77 0.94%
BNB (BNB) $ 561.28 0.95%
Solana (SOL) $ 141.78 1.27%
XRP (XRP) $ 0.529598 0.93%
Cardano (ADA) $ 0.347451 1.13%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108484 1.09%
Al veya Sat Paribu

Kriptoya sert eleştirilerde bulunan JPMorgan CEO’su ne kadar samimi?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin ve kripto paralara getirdiği suçlamalardan sonra eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

Dimon, 5 Aralık’ta yaptığı bir konuşmada, “Bunun tek gerçek kullanım alanı suçlular, uyuşturucu kaçakçıları, kara para aklama, vergiden kaçınma. Ben hükümetin yerinde olsaydım, kapatırdım.” dedi.

Ancak kripto uzmanları JPMorgan’ın geçmişteki cezalarının milyarlarca doları bulduğunu hatırlattı. Good Jobs First’ün verilerine göre JPMorgan 2000 yılından bu yana 272 ihlalde 39,3 milyar dolar ceza ödeyerek en çok ceza alan ikinci banka oldu. Bu cezaların yaklaşık 38 milyar doları, 2005 yılında CEO olarak göreve başlayan Dimon’un gözetimi altında gerçekleşti.

İşte JPMorgan’ın sicili

Kripto savunucusu John Deaton 6 Aralık’ta X’te yayımladığı bir yazıda “İki yüzlülükten bahsediyoruz!” dedi.

VanEck strateji danışmanı Gabor Gurbacs, dünya çapındaki bankaların bu yüzyılda 380 milyar dolar ceza ödediğini belirterek, “Jamie Dimon bu tür bir sicille Bitcoin’i eleştirecek konumda değil” dedi.

Öte yandan Dimon liderliğindeki banka ayrıca Jeffrey Epstein’in suçlarına yardım ettiği iddiaları üzerine 75 milyon dolarlık bir anlaşmaya varmıştı.

Dahası, banka daha önce mortgage anlaşmaları kapsamında yatırımcılara 13 milyar dolar ceza ödemiş ve manipülasyon suçlamalarıyla 1 milyar dolarlık bir anlaşma yapmıştı.

JPMorgan’ın kendi kriptosu da var

Dimon, Bitcoin’i eleştirse de JPMorgan kendi kripto token’ı olan JPM Coin‘i başlatmıştı. Bu nedenle, Dimon’un kripto para birimleri hakkındaki yorumları eleştiriliyor.

Banka ayrıca Ekim ayında BlackRock’ın da müşterilerinden biri olduğu blokzinciri tabanlı bir tokenizasyon platformunu kullanıma sundu. Ayrıca Nisan 2021’de Ethereum altyapı firması Consensys için 65 milyon dolarlık bir finansman turuna katkıda bulundu.

Yazar: BTCHaber

GoCryptoMe (GCME) Coin Nedir? GCME Coin Rehberi

GoCryptoMe, birden fazla blok zinciri ekosisteminde çalışan gelişmiş bir merkezi olmayan finans (DeFi) protokolüdür.  Amaç, DeFi ve dijital kripto para birimlerinin gücünü entegre ederek ve merkezileşmenin katı ve önyargılı güvenlik duvarlarını kaldırarak kitle fonlamasının yürütülme biçimini iyileştirmektir. Yıllar geçtikçe, kitle fonlaması itibari para bağışı yoluyla birçok bağış toplama fırsatı elde etti, ancak modern çağdaki ilerlemeler arttıkça, ...

Bağlantıyı kopyala