Bitcoin (BTC) $ 62,233.67 1.44%
Ethereum (ETH) $ 2,424.04 1.96%
BNB (BNB) $ 563.89 2.19%
Solana (SOL) $ 144.55 3.39%
XRP (XRP) $ 0.532664 1.65%
Cardano (ADA) $ 0.353447 0.63%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109629 1.74%
Al veya Sat Paribu

Kuzey koreli hackerlar kripto sektöründen milyarları götürdü

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD merkezli siber güvenlik şirketi Recorded Future, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının kripto para sektöründeki illegal faaliyetlerine dair yeni bir araştırma raporu paylaştı. “Crypto Country: North Korea’s Targeting of Cryptocurrency” adlı rapora göre Kuzey Koreli hacker’lar son altı sene içerisinde toplam 3 milyar dolar değerinde kripto parayı kendi ülkesine taşıdı.

Söz konusu zararın yarısından fazlasını 2022 yılında gerçekleştiğini belirten uzmanlar, Kuzey Kore’nin bu kaynağı savunma sanayi harcamalarına yönlendirdiğini iddia etti:

“2022’ye ait Kuzey Kore kaynaklı kripto saldırıları sonucunda 1,7 milyar dolarlık kripto kayboldu. Bu rakam ülke GSYİH’inin yüzde 5’i ve savunma sanayi bütçesinin yüzde 45’ini ifade ediyor.”

Recorded Future, Kuzey Koreli korsanların saldırılara başlarken ilk hedeflerinin komşu ülke Güney Kore olduğunu, ancak zaman içinde daha uzakları hedeflediklerini belirtti. Uzmanlar, hükümetin bilgisayar korsanlarına her türlü desteği vermesinin ardından operasyonların hızla büyüdüğü yorumunu yaptı.

Kripto paraları zimmetine taşıyan hackerlar Tornado Cash ve Sinbad gibi karıştırıcıları kullanarak izlerini kaybettiriyor. Amerikan hükümeti kötü niyetli kişilere kolaylık sağladığı gerekçesiyle bu platformları yasaklıyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

DeFi Protokolleri İçin Önemli Bir Yol Ayrımı: Düzenlemeler

Düzenleyici gelişmeler son yıllarda kriptopara ekosistemine ve kriptoparaların fiyatlar seviyesine etki eden en önemli faktörlerden biri oldu ve henüz düzenleme sürecinin çok başındayız. Düzenleyici sinyallerin dahi ekosistem üzerinde kayda değer etkileri olduğunu göz önünde bulundurursak gelecek düzenlemeler ekosistemin kaderinde oldukça önemli bir yere sahip olacak. Şimdiye kadar düzenleme tartısmaları merkezi kurumlar çerçevesinde gündeme geldi. Yani ...

Bağlantıyı kopyala