Bitcoin (BTC) $ 62,682.79 1.03%
Ethereum (ETH) $ 2,444.42 1.39%
BNB (BNB) $ 566.41 0.47%
Solana (SOL) $ 145.33 1.76%
XRP (XRP) $ 0.533392 0.87%
Cardano (ADA) $ 0.35309 0.78%
Dogecoin (DOGE) $ 0.1112 1.82%
Al veya Sat Paribu

Ledger, Kripto Cüzdan Kurtarma Aracını Savundu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Fiziksel kripto para cüzdan donanımı üreticisi Ledger, güvenlik uzmanlarının eleştirilerine yanıt verdi. Ledger, güvenlik uzmanları tarafından yapılan tüm eleştirilere rağmen, kripto cüzdan kurtarma aracını savunmaya devam etti.

Ledger’den Kripto Cüzdan Kurtarma Aracı Açıklaması

Ledger’ın donanım kripto cüzdanları için tohum ifadesinin kaybolması ihtimalinde yedekleme sağlamak adına tasarlanan bir kurtarma aracı sunmasının ardından bazı kripto yatırımcıları sosyal medya platformları üzerinden bu duruma sert bir şekilde tepki gösterdi.

ledger kripto cuzdan kurtarma aracini savundu 2

Ledger Recover ismindeki bu özellik, abone olan kullanıcıların özel anahtarları için bir yedek olarak kullanmalarına imkân tanıyor. Hizmet, kullanıcının tohum cümlesini üç şifrelenmiş parçaya bölüyor ve bunları üçüncü taraf şirketlere gönderiyor.

Bu bilgiler birleştirilip şifreleri çözüldüğünde, tohum ifadesini yeniden oluşturmak adına kullanılabiliyor. Ancak bu öneri güvenlik uzmanları ve pek çok Ledger sahibi arasında sert tepkilere sebep oldu. Konu hakkında açıklama yapan Polygon Labs Baş Bilgi Güvenliği Sorumlusu Mudit Gupta, sosyal medya platformu Twitter’da şu ifadeleri kullandı:

Buradaki sorun anahtarı 3 parçaya bölmek değil. Bu aslında iyi bir şey! Bunu kişisel olarak da yapıyor olabilirim ya da olmayabilirim. Buradaki sorun, şifrelenmiş (anahtar) parçaların 3 şirkete gönderilmesi ve onların anahtarlarınızı yeniden yapılandırabilmesidir.

Yazar: Burak Köse

Paribu Hub ve Özyeğin Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen Blokzincir ve Yeni Finansman Modelleri Sertifika Programı kayıtları başlıyor

Paribu Hub Blokzincir ve Yeni Finansman Modelleri Sertifika Programını Özyeğin Üniversitesi iş birliği ile hayata geçiriyor. Program Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Umut Gökçen ve Dr. Levent Güntay’ın anlatımlarıyla 6-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında online ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.  Paribu’nun Türkiye’deki blokzincir bilinirliğini artırmak ve ekosistemin sürdürülebilir şekilde büyümesi için servisler sunmak amacıyla ...

Bağlantıyı kopyala