Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Londra merkezli fonun Ripple macerası kısa sürdü

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Dünyanın en büyük finans merkezlerinden Londra’da faaliyet gösteren varlık yöneticisi Jupiter Asset Management, Ripple (XRP) yatırımında geri adım attı. Financial Times’ın haberine göre şirket, bazı uyumluluk sorunlarından ötürü elindeki XRP fonunu elden çıkardı.

Kaynaklar, Jupiter’in İrlanda merkezli altın ve gümüş fonunun geçtiğimiz sene 21Shares’in XRP borsa yatırım ürününden (ETP) satın aldığını belirtti. 2,57 milyon dolarlık XRP fonu satın alan şirket, iç denetim sürecinde uyumsuzlukların tespiti sonrası ETP’yi geri sattı.

İrlandalı yetkililerden veto

Jupiter Asset Management, kısa süren kripto yatırımından yaklaşık 850 dolar zarara uğradı. Financial Times, UCITS kapsamında yönetilen altın ve gümüş fonunun regülasyonlarla uymadığı gerekçesiyle XRP ETP’lerini satmak zorunda kaldığı iddiasında bulundu.

Söz konusu yatırım fonlarının portföy ağırlığının yüzde 10’unun likit olmayan varlıklarda tutulmasına izin verilmesine karşın Avrupa’da ülkeden ülkeye bu kurallar değişkenlik gösteriyor. Haber kaynağı, İrlanda’da UCITS fonlarının çantasında kripto tutmasına izin verilmediği için zararına satış yapıldığını belirtti.

Fransa ve İngiltere’de de söz konusu fonların kriptoya yönelmesine izin verilmezken Almanya’da herhangi bir kısıtlama olmadığı paylaşıldı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Kolombiya Hükümeti Blockchain Projeleri için Kılavuz Yayınladı

Blockchain sektörü, yeni gelişmelerle birlikte büyümeye devam ediyor. Blockchain teknolojisinin hızla gelişmesiyle bu alandaki projelerin sayısı da artmaya başladı. Bu kez Kolombiya Hükümeti, Blockchain projeleri için bir kılavuz yayınladı. Kolombiya Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Blockchain İçin Kılavuz Yayınladı Geçtiğimiz günlerde tapu hizmetleri için XRPL Blockchain ağını kullanacağını duyuran Kolombiya Hükümeti, bu kez şeffaflık ve ademi merkeziyetçiliğin önemli olduğu ...

Bağlantıyı kopyala