Bitcoin (BTC) $ 62,155.65 1.14%
Ethereum (ETH) $ 2,419.71 1.60%
BNB (BNB) $ 563.93 2.19%
Solana (SOL) $ 144.50 3.15%
XRP (XRP) $ 0.533029 1.74%
Cardano (ADA) $ 0.35482 1.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109527 1.35%
Al veya Sat Paribu

Malezya ve Çin, ABD Dolarına Bağımlılığı Azaltmak İçin Harekete Geçiyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD dolarına bağımlılıktan uzaklaşmak bölgede daha büyük bir öncelik haline geldiğinden, Çin ve Malezya bir Asya Para Fonu ile ilgili tartışmaları ilerletmeyi düşünüyor. Malezya Başbakanı Enver İbrahim’in Çin’in bir Asya Para Fonu kurma teklifine açık olduğunu söylediği bildirildi.

Malezya ve Çin, ABD Dolarına Bağımlılığı Azaltmak İçin Adım Atıyor

Başbakan Enver İbrahim, Çin’in Malezya ile bir Asya Para Fonu kurma müzakerelerine açık olduğunu belirterek, dolara bağımlılığı azaltmak için onlarca yıllık bir öneriyi yeniden canlandırdı.

975191 514620181

Malezya Başkanı’na göre; Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, iki ülkenin ve bölgedeki diğerlerinin kendilerini dolar ve Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF)  uzaklaştırmasına yardımcı olacak bir ajans önerisiyle ilgili görüşmeleri memnuniyetle karşıladı.

Malezya, kendisini dolar bağımlılığından kurtarmaya çalışan birkaç Asya ülkesi arasında yer alıyor. Merkez bankası, kendi para birimlerinde ticaret yapmak için Çin Halk Bankası ile birlikte çalışıyor.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim parlamentosunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile bir görüşmem olduğunda, hemen Enver’in Asya Para Fonu ile ilgili önerisine atıfta bulunuyorum.

Yazar: Sena Karakılıç

Mt Gox, Bitcoin için potansiyel bir tehlike mi?

Mt Gox geri ödemeleri Bitcoin için sanıldığı kadar kötü sonuçlara yol açacak mı? Kripto analistleri korkulacak bir şey olmadığını söyledi. Feshedilmiş kripto borsası Mt Gox, geçtiğimiz gün yaptığı duyuruda geri ödemelerin Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash cinsinden başlatılacağını açıkladı. Şirketin 9 milyar dolara yakın BTC’yi geri ödemesi bekleniyor. Kripto para piyasasında, Mt Gox’un satış baskısı ...

Bağlantıyı kopyala