Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Mark Cuban, SEC’in Kripto Düzenleme Çalışmalarını Ele Aldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, eski SEC yetkilisi John Reed Stark’ın Binance’e karşı davasında finansal düzenleyiciye verdiği desteği hedef alarak Gary Gensler’i kripto girişimlerini riske atmakla suçladı.

Mark Cuban SEC’i Eleştirdi

Mark Cuban, SEC’in kripto para sektöründeli düzenleme girişimleri hakkında yorum yaptı. Cuban, düzenleyicinin, girişimleri engellemeden borsalar ve tokenler için basit bir kayıt sistemi oluşturması gerektiğini savundu. 

Mark Cuban, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kriptoya yaklaşımının girişimcileri ve yeni başlayanları net bir rehberlik olmadan kendi başlarına bıraktığını savundu.

Cuban, yeni başlayanların, özellikle de Web3’tekilerin uyması gereken karmaşık kuralları büyük ölçüde kınadı. SEC ve Kongre’ye, yatırımcıların korunmasını sağlarken aynı zamanda startup’ları ve endüstri devlerini aynı şekilde etkinleştirebilecek tokenlar ve borsalar için temel bir kayıt sistemi oluşturmasını önerdi. 

Stark daha önce kripto ile ilgili işletmelerin düzenleyiciler tarafından büyük işletmeler olarak ele alınması gerektiğini savunmuştu. Ancak Cuban, birçok kripto şirketinin küçük olduğunu ve sadece sektöre başlamak için menkul kıymetler avukatları tutmalarının söylenmemesi gerektiğini savundu.

Cuban, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklamada bulundu:

Ben ve diğerleri parlak bir çizgi rehberliği istediğimizde ve dava yoluyla düzenlemeye karşı çıktığımızda, SEC ve Gary Gensler tarafından otobüsün altına atılan işletmeler, ter sermayesi tarafından yönlendirilen yurt odası girişimleridir.

Yazar: Sena Karakılıç

Magic Eden’dan Güvenlik İhlali Hakkında Açıklama Geldi

Son dönemde birçok şirket güvenlik ihlali ile karşı karşıya kalıyor. Bu kez bu konu ile gündeme gelen isim Solana tabanlı NFT pazar yeri Magic Eden. NFT pazar yeri yanlış yerleştirilmiş fotoğraflardan bazılarının yetişkinlere yönelik içerik içerdiğini iddia ediyor. Magic Eden, NFT Pazar Yerindeki Görüntülere Açıklık Getirdi NFT pazar yeri Magic Eden, kısa süreliğine NFT platformunda ...

Bağlantıyı kopyala